Σημαντικό! Δείτε ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά χαράτσι

Ποσό περίπου στα 350 εκατ. ευρώ υπολογίζει να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών από το χαράτσι, κάτι που αφορά ποσά που δεν είχαν… βεβαιωθεί καθόλου ή είχαν βεβαιωθεί σε λανθασμένο όνομα ή οι φορολογούμενοι δεν είχαν πληρώσει εμπρόθεσμα το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα κάποια δόση του χαρατσιού να μεταφερθεί στην εφορία.

Αυτό αφορά περισσότερο από ένα εκατομμύριο ακίνητα, με τους ιδιοκτήτες τους να λαμβάνουν ενημερωτικό email από την Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων, ενώ και στο Taxisnet θα υπάρχει σχετική πληροφόρηση.

Έτσι, αναμένεται να ενημερωθούν άμεσα για να πληρώσουν (διορία μέχρι τέλος Απριλίου) αναδρομικά το χαράτσι για το 2013: όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα, τα οποία έχουν μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομα τρίτου προσώπου (π.χ. ενοικιαστή) που δεν πλήρωσε κάποια δόση ή το σύνολο του χαρατσιού για το 2013. Στις περιπτώσεις αυτές το χαράτσι μεταφέρθηκε στην εφορία και βεβαιώθηκε στο όνομα του ενοικιαστή ή του ιδιοκτήτη, εφόσον η εφορία είχε στοιχεία που να οδηγούσαν στον πραγματικό ιδιοκτήτη. Σε πολλές περιπτώσεις, ο ενοικιαστής πήγε στην εφορία και υπέβαλε δικαιολογητικά με τα οποία υποδείκνυε τον πραγματικό ιδιοκτήτη. όσοι ιδιοκτήτες άφησαν απλήρωτη κάποια δόση του ΕΕΤΑ, το οποίο εισπράττονταν μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος έως και το τέλος Ιουνίου του 2014 όσοι διέκοψαν την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος πριν πληρωθούν όλες οι δόσεις του ΕΕΤΑ enikonomia

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ