ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ DEBATE ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)...

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας πραγματοποίησε το 1ο Καινοτόμο Κοινωνικό Debate στην Ελλάδα με θέμα «Η Ευρώπη στο επίκεντρο. Οικονομία & Εξωτερική Πολιτική». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την...

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 στην Αίθουσα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Το «παρών» έδωσαν περισσότεροι από 100 εκπροσώπους νεανικών κοινωνικών οργανώσεων, συμμετέχοντας, ψηφίζοντας και θέτοντας καίριες ερωτήσεις επί της εν λόγω θεματικής ενότητας. Η διαδικασία του Debate αποτελεί την απαρχή μιας σειράς Κοινωνικών Debates, που θα βασίζονται στην αμφίδρομη και ουσιαστική σχέση μεταξύ πολίτη και πολιτικού.

O Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργιος Κύρτσος και η Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κα. Έυα Καϊλή αποτέλεσαν τα “πρόσωπα κλειδιά” επί των τοποθετήσεων του 1ου Κοινωνικού Debate, το συντονισμό του οποίου έκανε με απόλυτη επιτυχία η έγκριτη δημοσιογράφος κ. Άννα Μπουσδούκου.

Ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Αρμόδιος Δρίκος απηύθυνε εναρκτήριο χαιρετισμό στους προσκεκλημένους, θέτοντας τους βασικούς άξονες της πρωτοβουλίας των Κοινωνικών Debate. Ο Αντιπρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. κ. Γιάννης Δελακουρίδης, ο οποίος και ήταν ο υπεύθυνος για την τήρηση των προκαθορισμένων διαδικαστικών κανόνων του Debate, έκανε στο τέλος της εκδήλωσης τον απολογισμό αυτής, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του Ε.ΣΥ.Ν. στους συντελεστές και στους συμμετέχοντές.

Οι συνεχείς ψηφοφορίες από πλευράς συμμετεχόντων και η αυστηρή τήρηση των χρονικών ορίων κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρεθέντων. Η εκδήλωση αναμεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο, μέσω livestreaming, σε όλους τους διαδικτυακούς επισκέπτες του site του Ε.ΣΥ.Ν..

Εδώ μπορείτε να βρείτε διαθέσιμο το βίντεο του Debate.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη