ΤΙ ΜΑΓΕΙΡEΨΕ... Ο ΓΙΑΝ(ΝΝΝ)ΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ

Του Κάπα Σαρδάμ

Συνεχίζει απτόητος τη μάχη υπέρ των ελληνικών δικαίων ο υπουργός Οικονομικών Γιάννννης Βαρουφάκης. Ο αντισυμβατικός, ο...

ακομπλεξάριστος, ο άνετος καθηγητής με τα πουκάμισα έξω, στο πλαίσιο του πολύμορφου αγώνα του κατά των αδίστακτων δανειστών,

ξεδιπλώνει τη στρατηγική του χτυπώντας τώρα τους βορειοευρωπαίους στο πιο ευαίσθητο στρατηγικό τους σημείο: Στο μαλακό υπογάστριο! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ξεκαρφώματος», έχει ήδη μαγνητοσκοπήσει ειδική εκπομπή καλεσμένος της Ελένης Μενεγάκη στον ALPHA, όπου στο φιλόξενο στούντιο της αγαπημένης όλων των πρωινών Ελληνίδων

μαγειρεύει φαγητά του μεσογειακού νότου –κόντρα στην κυριαρχία των λουκάνικων Φραγκφούρτης, όπου εδρεύει και ενεδρεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική

Τράπεζα! Φορώντας ένα απλό, ξεσκισμένο, φτηνό πλην ποτισμένο από τίμιο ιδρώτα μωβ φανελάκι, με μια ανεπιτήδευτη ποδιά κουζίνας από πάνω, φτιάχνει με τα χεράκια του πεντανόστιμα φαγητά,

χρησιμοποιώντας αγνά υλικά που τα προμηθεύθηκε από

Συριζέϊκο δίκτυο αλληλεγγύης κόντρα στους μεσάζοντες! Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο ακτιβίστικο μήνυμα προς τους καλοπληρωμένους σεφ των πολυτελέστατων γευμάτων, που ακολουθούν τις συνόδους του Γιούρογκρουπ για να ντερλικώσει η ελίτ των Βρυξελλών παίρνοντας αποφάσεις μεταξύ τυρού και αχλαδίου, συνοδεία αφρώδους σαμπάνιας, την ώρα που οι κτηνοτρόφοι των χωρών του μετώπου των Νοτίων βλέπουν και παθαίνουν να δικαιολογήσουν τις επιδοτήσεις για πρόβατα τα οποία δανείζει ο ένας στον άλλον!

Ο απρόβλεπτος οικονομολόγος, εκεί που η Ελένη περιμένει

ψητά ψάρια με λαδολέμενο αλά Paris Match, εκείνος αιφνιδιάζει

ετοιμάζοντας με άνεση αλλά

και αποφασιστικότητα ανοιχτή πίτα με χόρτα, τυριά

και σύγκλινο Λακωνίας. Ο αυτοσαρκασμός του cool-τουριάρη νέου πολιτικού

είναι αφοπλιστική, με την έννοια ότι υπονομεύει το αυτοναφορικό ρητό «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν». Απευθυνόμενος μία στην εθνική παρουσιάστρια, μία στην κάμερα, αφηγείται το όλο «προτσές» («διαδικασία» -

επί το λενινινιστικότερον !) Υλικά: αλεύρι 250 γραμμάρια, 160 γρ. βούτυρο μαλακωμένο, 1 κρόκο αβγού, 50 ml γάλα, 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι. Γέμιση: 150 γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο σε μικρές φετούλες (προαιρετικά), 1/ 2 του κιλού χόρτα κατά προτίμηση καυκαλήθρες, ραδίκια, λάπατα και άλλα, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, 1 ματσάκι φρέσκο μάρανθο, 2 φλιτζάνια φέτα θρυμματισμένη, 1 γιαούρτι στραγγιστό, 2 αβγά, 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλατάκι, πιπεράκι. Με ιδιαίτερη χάρη αναλύει μπροστά στην άφωνη Ελένη τα βήματα (step by step )

της όλης διαδικασίας που θυμίζει αποφάσεις του Γιούρογκρουπ: Ανακάτεμα της ζύμης για να πάρει ομοιογενή μορφή, τοποθέτηση στο ψυγείο για 3 ώρες, προετοιμασία της γέμισης, σοτάρισμα, χτύπημα των αβγών, υλοποίηση του μίγματος, στρώσιμο της πίτας, ένταξη στο φούρνο για 30 λεπτά και… « Και καλή σας όρεξη σύντροφοι! Θα κάνουμε τώρα ένα σύντομο διαφημιστικό διάλλειμα και μετά που θα επιστρέψουμε

θα σας έχω

Ντάϊσελμπλουμ στο φούρνο!».

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη