Πανσέτα ρολό γλασαρισμένη

Yπέροχη, τραγανή, καραμελωμένη πανσέτα! Μια οικονομική και πεντανόστιμη συνταγή για όλα τα γιορτινά τραπέζια. Εκτέλεση Ανοίγουμε την πανσέτα με κοφτερό μαχαίρι σαν βιβλίο για μεγαλώσει η επιφάνεια. Χαράζουμε την πλευρά του λίπους σε ρόμβουςΛαδώνουμε την πανσέτα. Αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε μέσα και έξω καλά.Βάζουμε σε μπολ τα μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια, τα δαμάσκηνα και το πορτοκάλι σε φέτες. Αλατοπιπερώνουμε. περιχύνουμε με βαλσαμικό ξίδι και το λάδι. Τα ανακατεύουμε. Απλώνουμε τα υλικά πάνω στην πανσέτα. Τυλίγουμε ρολό. Δένουμε με σπάγκο σε 5-6 σημεία ανά 4 εκ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC.Απλώνουμε 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο στον πάγκο. Πάνω βάζουμε λαδόκολλα. Ακουμπάμε το ρολό. Σκορπάμε τα σκόρδα με τη φλούδα τους. Τυλίγουμε τα χαρτιά να σφραγίσουμε καλά την πανσέτα. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα η αλουμινόχαρτο.Βάζουμε στο φούρνο και αμέσως χαμηλώνουμε στους 170ºC. Ψηνουμε για 3:30 ώρες.Ανοίγουμε τα χαρτιά από το ρολό. Αλείφουμε την επιφάνεια με κρέμα βαλσαμικό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30' επιπλέον ,ενδιάμεσα αλείφουμε ακόμα μια φορά με κρέμα βαλσαμικό να γλασάρει η πανσέτα. Αφού ψηθεί αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20', ακουμπώντας μια λαδόκολλα στην επιφάνεια για να ξεκουραστεί το κρέας.Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και σαλάτα.ΣημείωσηΌταν θα ανοίξετε το ρολό ακουμπήστε πριν όλο το πακέτο πάνω σε σχάρα, μέσα σε ταψί και κάντε τρυπούλες από κάτω να φύγουν όλα τα λίπη και τα υγρά, ώστε

να καραμελώσει σωστά η πάνσέτα και να τραγανίσει η πέτσα. Μέσα στο ταψί ρίξτε λίγο νερό ώστε να μην καούν τα λίπη και τρίβετε μετά.Καλή επιτυχία! ΠΗΓΗ

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη