ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Ενάντια στο σχέδιο που προτείνει ο υπουργός Εργασίας για το ασφαλιστικό ξεσηκώνονται εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, που ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους. Κατά τη συνάντηση στα...

γραφεία της ΑΔΕΔΥ, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, δημοσιογράφοι, συνταξιούχοι αποφάσισαν να διαδηλώσουν το ερχόμενο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια με αίτημα την απόσυρση της πρότασης του υπουργείου Εργασίας και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Πολλοί επιστημονικοί κλάδοι, πάντως, ξεκίνησαν ήδη. Οι δικαστικοί επιμελητές αποφάσισαν αποχή από τα καθήκοντά τους από αύριο Τρίτη μέχρι την Πέμπτη με προοπτική συνέχισης τις επόμενες ημέρες. Οι συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές, με τις σημερινές τους προθέσεις όπως τις εκδηλώνουν, πάνε για καρατόμηση" τονίζει ο πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Μανόλης Ραλλάκης.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος σημειώνει ότι με τις αυξημένες εισφορές επί των δηλωθέντων εισοδημάτων να φτάνουν στο 35%, και την αυξημένη φορολόγηση στα ίδια περίπου επίπεδα, για δηλωθέντα εισοδήματα 10.000 ευρώ, οι 7.000 είναι ασφαλιστικές εισφορές και φορολογική επιβάρυνση.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής τονίζει πως δικηγόρος με εισόδημα 20.000 ευρώ οφείλει με το νέο σύστημα να καταβάλει για εισφορές και φορολογία 14.000 ευρώ!

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός επισημαίνει πως για τους Έλληνες μηχανικούς, εάν προστεθούν η φορολογία, η προκαταβολή φόρου και οι νέες εισφορές, στο τέλος θα μείνει ένα 15% του ετήσιου εισοδήματος για να περάσουν όλη τη χρονιά.

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων ξεκινάει από αύριο μέχρι την Πέμπτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν από αύριο οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον προαστιακό από τις 05:00-08:00, 13:00-16:00, 21:00-00:00 και την Πέμπτη από τις 12:00-15:00.

Αλλά και οι δικαστικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν μέχρι την Παρασκευή δίωρες στάσεις εργασίας.

Οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων στο σχέδιο Κατρούγκαλου προβλέπεται ότι μπορούν ακόμα και να πενταπλασιαστούν από 1/1/2017, επί παραδείγματι για τους δικηγόρους.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη