Χιούνκαρ Μπεγιεντί

ΥΛΙΚΑ Γιά το κοκκινιστό κρέας

1 ½ κιλό μπούτι από αρνί

ή μοσχάρι σπάλα, σε κύβους50 ml ελαιόλαδο2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα400 γρ ντομάτες, ξεφλουδισμένες και

πολτοποιημένες100 γρ πελτέ ντομάτας150 ml κόκκινο κρασί½

κ.γ. κανέλα1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα2 φύλλα δάφνη½ κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο αλάτι

-

πιπέρι

με δοκιμή1

κ.σ.

ζάχαρη Για τόν πουρέ μελιτζάνας

2 κιλά

μελιτζάνες φλάσκες

(περίπου 4-5 τεμάχια)1000 ml γάλα100 γρ βούτυρο100 γρ

αλεύρι150 γρ κασέρι

τριμμένο½

κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο Αλάτι

-

πιπέρι με δοκιμή ΕΚΤΕΛΕΣΗ Παρασκευή του κοκκινιστού Ζεσταίνουμε

καλά λίγο λάδι στήν κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας σιγά σιγά μέχρι να ροδίσει καλά απ έξω, το αφαιρούμε

ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε

το κρεμμύδι μέχρι να γιαλίσει

να μαλακώσει και να καραμελώσει.Προσθέτουμε

το κρέας και

σωτάρουμε

για ακόμη λίγα λεπτά και σβήνουμε

με

το κρασί.Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,

ρίχνουμε ζεστό νερό να τα σκεπάσει και ανακατεύουμε

καλά. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση και μετά κατεβάζουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου μία ώρα ή μέχρι η σάλτσα να δέσει και να φύγουν τα πολλά υγρά. Παρασκευή

του πουρέ μελιτζάνας Ψήνουμε

τις μελιτζάνες στά κάρβουνα η σε εστία με γκάζι μέχρι να καούν εξωτερικάκαι να μαλακώσουν . Όταν μαυρίσουν και μαλακώσουν

τις

ξεφλουδίζουμε

αφαιρούμε

τους σπόρους και τις βάζουμε μέσα σε νερό με λεμόνι για να μήν μαυρίσουν. Οταν τελειώσουμε το καθάρισμα

τις στίβουμε καλά και τις βάζουμε σε ένα μπόλ και μα το σύρμα τίς χτυπάμε να γίνουν ένας χοντροκομμένος πουρές.Λιώνουμε

το βούτυρο σε μία κατσαρόλα,

προσθέτουμε

το αλεύρι και ανακατεύουμε μέ το σύρμα μέχρι να ψηθεί τό αλεύρι περίπου 10 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά, ανακατεύοντας

συνεχώς μέχρι η σάλτσα μας να αρχίζει να πήζει. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο,

αλάτι,

πιπέρι, το τριμμένο κασέρι

και τόν πουρέ μελιτζάνας.Ανακατεύουμε καλά

μέχρι το μείγμα να γίνει

ομοιόμορφο.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη