Μοσκοβισί: Στην Αθήνα την επομένη εβδομάδα οι επικεφαλής των θεσμών

O Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Την επομένη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι επικεφαλής των θεσμών τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση επί αθηναϊκού εδάφους όπως αποκάλυψε σήμερα ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί.

Στο περιθώριο της παρουσίασης της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εναρμόνιση της φορολογικής νομοθεσίας στις 28 χώρες της ΕΕ με στόχο την πάταξη των επιθετικών φορολογικών πρακτικών μεγάλων εταιρειών στις Βρυξέλλες ο Πιέρ Μοσκοβισί αναφέρθηκε και στην Ελλάδα.

Όπως είπε τα τεχνικά κλιμάκια των ΔΝΤ,ΕΕ,ΕΚΤ και ESM είναι ήδη στην Αθήνα και εξετάζουν το ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά και προανήγγειλε πως οι συζητήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών θα ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Έχω την πεποίθηση ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα μεταβούν στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες για να αρχίσουν οι συζητήσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», είπε.

Ο ίδιος δήλωσε πως είναι σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές, ενώ ξεκαθάρισε πότι θα εξεταστούν δύσκολα θέματα και θα χρειαστεί χρόνος. «Στόχος είναι να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα», ξεκαθάρισε και ανάφερε πως προ δυο ημερών είδε τον Ντέκλαν Κοστέλο στον οποίο έδωσε σχετικές οδηγίες.

Ερωτηθείς σχετικά με την Σένγκεν, το προσφυγικό και το χρέος αποσαφήνισε ότι η Κομισιόν θέλει να τελειώσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό και πως δεν υπάρχει καμία σύνδεση του προσφυγικού με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη