Λαχταριστή σούπα λαχανικών βελουτέ!

Μια συνταγή για μια υπέροχη και πολύ νόστιμη Σούπα βελουτέ λαχανικών.

Υλικά

7 μικρές πατάτες 6 μέτριες ντομάτες 3 ξερά κρεμμύδια 1 ματσάκι σέλινο 2-3 πράσα 3 καρότα 3 κολοκυθάκια χυμός 2 λεμονιών 4-5 κ.σ. τυρί Philadelphia ή Μασκαρπόνε 1 κ.σ. κοφτό πάπρικα γλυκιά αλάτι

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο κρουτόνς προαιρετικά Εκτέλεση 1.Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά μας και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες, τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε ροδέλες, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κύβους, τα καρότα και το σέλινο και τα πράσα ψιλοκομμένα.

2.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό υπολογίζοντας ότι θα σκεπάσει όλα τα λαχανικά συν 10 πόντους. Μόλις κοχλάσει, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, αλατίζουμε ρίχνουμε πιπέρι, το λάδι και το λεμόνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και βράζουμε για 30 λεπτά έως ότου μαλακώσουν. 3.Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και αφήνουμε το ζωμό μέσα στη κατσαρόλα. Βάζουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις. [*] 4.Σερβίρουμε σε μεγάλο μπόλ προσθέτουμε στο κέντρο το τυρί κρέμα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ανοίγουμε 3-4 εκ. κυκλικά με ένα κουτάλι. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας στα πιάτα [προαιρετικά] λίγα φρέσκα κρουτόνς. Αν έχει αρκετό νερό η σούπα σας διαλύστε 1 κ.σ. αλεύρι σε 1/4 φλ. κρύο νερό προσθέστε στο φαγητό και αφήστε να πάρει άλλη 2-3 βράσεις μέχρι να πήξει.

sintayes

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη