Συμβουλές για έναν... “πράσινο” γάμο!

Είχατε φανταστεί ποτέ πως ο γάμος σας είναι μια αιτία ώστε να επηρεαστεί αρνητικά το περιβάλλον; Αν όχι δεν σας αδικούμε, ούτε εμείς το φανταζόμασταν μέχρι που το ψάξαμε λίγο καλύτερα... Πράσινος γάμος; Τι είναι αυτό;

Από τις προετοιμασίες του γάμου μέχρι τη δεξίωση υπάρχουν αγκαθάκια που «πληγώνουν» το περιβάλλον! Η αλήθεια είναι πως, αν σκεφτούμε όλοι καλύτερα πόσες μετακινήσεις γίνονται εκείνη την ημέρα με τα αυτοκίνητα και τι ρύπανση προκαλούν στο περιβάλλον, πόση ενέργεια ξοδεύεται για το φωτισμό στην εκκλησία αλλά και στο χώρο δεξίωσης, δεν είναι καθόλου περίεργη η άποψη πως ένας γάμος “εξοντώνει το περιβάλλον”. Επιπλέον, πετιούνται πολλά φαγητά που δεν καταναλώθηκαν από τους καλεσμένους, το πλήθος σκουπιδιών από τα περιτυλίγματα των δώρων είναι μεγάλο και όλα αυτά ενώ έχουν θυσιαστεί και κάποια δέντρα για τη δημιουργία των χάρτινων προσκλητηρίων σας! Όχι αδίκως λοιπόν οι περιβαλλοντολόγοι θεωρούν τη βιομηχανία του γάμου ρυπογόνα! Οι Έλληνες ακόμα δεν φαίνεται να ευαισθητοποιούνται επί του θέματος και ο λόγος δεν είναι άλλος από την ελλιπή πληροφόρησή τους που δεν τους επιτρέπει να έχουν ανεπτυγμένη την οικολογική συνείδηση. Στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική, τα ζευγάρια ολοένα και στρέφονται στην πραγματοποίηση ενός «πράσινου γάμου», κατανοώντας πως ο πλανήτης δεν έχει και πολλά περιθώρια καταπόνησης! Αν σας πείσαμε έστω και λίγο με όσα μέχρι τώρα σας είπαμε, αγγίζοντας την οικολογική συνείδησή σας, σας παραθέτουμε κάποια tips ώστε να πραγματοποιήσετε έναν όμορφο και πρωτότυπο γάμο, άξιο παράδειγμα προς μίμηση! Ας ξεκινήσουμε από τα προσκλητήρια. Διαλέξτε να τα φτιάξετε από ανακυκλωμένο χαρτί όπου υπάρχει και μεγάλη ποικιλία στην αγορά. Προτείνετε στους καλεσμένους σας μέσα από αυτά οικολογικές λύσεις για το πώς να έρθουν στο γάμο σας. Π.χ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Για τον παραπάνω λόγο διαλέξτε το μέρος του γάμου σας να είναι εύκολα προσβάσιμο από συγγενείς και φίλους. Το ίδιο κάντε και για τον χώρο δεξίωσης, επιλέξτε ένα κτήμα ή έναν κήπο κοντά στην εκκλησία ώστε να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις που θα ρυπάνουν την ατμόσφαιρα με αρκετές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα. Προτιμήστε ο φωτισμός να έρχεται από κεριά αν είναι βραδινή ώρα ο γάμος. Ιδανικό είναι να γίνει πριν τη δύση του ηλίου που θα υπάρχει αρκετό φυσικό φως. Διαφορετικά τα κεριά είναι μια πολύ ρομαντική και ατμοσφαιρική λύση για εκείνη την ημέρα. Επιλέξτε σαν όχημα για τη μεταφορά σας μια έξυπνη λύση που εκτός από οικολογική είναι και πρωτότυπη! Παράδειγμα ενοικιάστε μια άμαξα για να σας μεταφέρει μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας ή του Δημαρχείου! Θα εντυπωσιαστούν όλοι οι καλεσμένοι σας, εσείς θα ζήσετε μια όμορφη εμπειρία ενώ θα κάνετε και μεγάλο καλό στο περιβάλλον. Διαλέξτε το νυφικό σας να είναι από 100% οργανικό βαμβάκι, λινό ή μετάξι. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην ελληνική αγορά. Εναλλακτικά μπορείτε να «δανειστείτε» το νυφικό της μητέρας σας σε περίπτωση που σας αρέσει. Με κάποιες μεταποιήσεις θα είναι στα μέτρα σας!

Για το μακιγιάζ σας επιλέξτε ανάμεσα σε φυτικά προϊόντα.

Για το κουστούμι του γαμπρού ισχύει ό,τι και για το νυφικό, διαλέξτε να είναι ραμμένο από φυσικό ύφασμα. Όσον αφορά το νυφικό μπουκέτο διαλέξτε λουλούδια που υπάρχουν τη συγκεκριμένη εποχή του γάμου σας. Για μπομπονιέρες διαλέξτε κάτι σε... πράσινο! Συγκεκριμένα κάντε την διαφορά και μοιράστε έτοιμα μικρά γλαστράκια με διάφορα φυτά. Σίγουρα οι καλεσμένοι σας δεν θα το περιμένουν! Για το φαγητό στην δεξίωση σας, υποπτεύεστε ότι η καλύτερη πρότασή μας είναι να φτιαχτεί από τοπικά βιολογικά προϊόντα συνοδευόμενο από οργανικό κρασί ή μπύρα!

Οικολογία μέχρι και στο γαμήλιο ταξίδι σας! Ρωτήστε και ενημερωθείτε από τα μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία, για τα «οικολογικά ταξιδιωτικά πακέτα»!

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ