Έξυπνες ιδέες χρήσης για το κατακάθι του καφέ!

Είναι πραγματικά απίθανο πώς το κατακάθι του καφέ μπορεί να βρει εφαρμογή στην κουζίνα ή στον κήπο σας, ακόμα στο δέρμα αλλά και στην απομάκρυνση των ενοχλητικών εντόμων ή ερπετών. Στη λίστα που ακολουθεί παρουσιάζονται 10 έξυπνες ιδέες χρήσης για το κατακάθι που έμεινε στο φλιτζάνι χωρίς να χρειαστεί να καταλήξετε στην…
καφετζού!

1. Φυσική απολέπιση στο δέρμα

Αναμείξτε το κατακάθι με λίγο λάδι καρύδας και λίγη μαύρη ζάχαρη. Κάντε απαλό μασάζ στο σώμα και ξεπλύνετε..

2. Κοπριά για τα φυτά

Χρησιμοποιήστε το κατακάθι του καφέ ως κοπριά για τα τριαντάφυλλα, τις αζαλέες, τις ορτανσίες και τις καμέλιες. Προσφέρει φυσική οξύτητα στα φυτά και επιπλέον θρεπτικά συστατικά.

3. Απομακρύνετε τα μυρμήγκια

Ψεκάστε με το κατακάθι του καφέ γύρω από τις περιοχές που τα βλέπετε συνήθως να περπατάνε και πείτε «αντίο» στα ενοχλητικά μυρμήγκια.

4. Διώξτε τα σαλιγκάρια από τα φυτά

Ρίξτε λίγο κατακάθι στα σημεία εκείνα των γλαστρών που συνηθίζουν να βρίσκονται τα σαλιγκάρια ή οι γυμνοσάλιαγκες. Δεν θα τα ξαναδείτε!

5. Διευκολύνετε τον καθαρισμό του τζακιού

Πριν καθαρίσετε το τζάκι, ρίξτε πάνω στη στάχτη λίγο κατακάθι και έτσι το «νέφος’ σκόνης θα μειωθεί αισθητά κατά τον καθαρισμό.

6. Βάψτε τα πασχαλινά αυγά

Ρίξτε κατακάθι σε ζεστό νερό και βράστε στη συνέχεια τα αυγά σας. Θα πάρουν ένα απαλό καφέ χρώμα, ενώ είναι απόλυτα οικολογικός τρόπος βαφής χωρίς χημικά.

7. Κρατήστε τις γάτες μακριά από τον κήπο

Με ένα μείγμα από φλούδες πορτοκαλιού και κατακάθι στα παρτέρια ή γύρω από τις γλάστρες, οι γάτες θα μείνουν μακριά για πολύ χρόνο.

8. Κυτταρίτιδα… τέλος!

Αναμείξτε ζεστό κατακάθι καφέ με λάδι για μασάζ και τρίψτε συχνά πυκνά το δέρμα σας όταν κάνετε μπάνιο.

9. Για αρωματικά… σιφώνια!

Προληπτικά, για να μη βουλώνουν τα σιφώνια του νεροχύτη και για να μη μυρίζουν άσχημα, ρίξτε πού και πού κατακάθια του καφέ και μετά αφήστε να τρέξει ζεστό νερό.

10. Για χέρια που δεν μυρίζουν!

Αν τα χέρια ας μυρίζουν άσχημα, μαζί με το σαπούνι ρίξτε και λίγο κατακάθι καφέ. Οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν ως διά μαγείας.

Πηγή

Via

 www.adieXodos.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ