Η ξαφνική ασθένεια που χτυπά δημοσίους υπαλλήλους - Που οφείλεται η επιδημία στις αναρρωτικές άδειες


- Το ίδιο ''φαινόμενο'' εμφανίζεται, σε ηπιότερη μορφή, και στον ιδιωτικό τομέα
- Με το σταγονόμετρο δίνονται πλέον οι άδειες, λόγω περικοπών προσωπικού
- Απελπισμένοι εργαζόμενοι προφασίζονται
ασθένεια για να πάρουν άδεια
- Άλλοι αρρωσταίνουν πραγματικά, καθώς δουλεύουν διπλά για να καλύψουν τα κενά των απολύσεων

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, κυρίως στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, καταφεύγουν σε αναρρωτικές άδειες καθώς λόγο των περικοπών στο προσωπικό αλλα και του φόρτου εργασίας, οι άδειες δίνονται πια με το σταγονόμετρο.

Πολλοί μάλιστα, δεν τολμούν να ζητήσουν άδεια φοβούμενοι τη θέση τους, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η Καθημερινή της Κυριακής.

"Έχουμε πάρα πολλά ατυχήματα στο εργοστάσιο τον τελευταίο καιρό. Κάποια είναι πραγματικά λόγω έλλειψης προσωπικού, πίεσης χρόνου και άγχους και κάποια είναι 'μούφα' γιατί είναι ο μόνος τρόπος να πάρουν άδεια οι εργαζόμενοι" αναφέρει στην εφημερίδα ο υπεύθυνος τήρησης μέτρων ασφαλείας σε μεγάλη εταιρεία.

Όπως είπε, τα πράγματα στην εταιρεία μετά τις περικοπές προσωπικού είναι δύσκολα: το ωράριο έχει διευρυνθεί, οι αρμοδιότητες αυξάνονται και οι άδειες που δίνονταν τα προηγούμενα χρόνια είναι αδύνατο να βγουν. “Πολλοί προφασίζονται ασθένεια. Οσφυαλγίες, στραμπουλήγματα, θλάσεις, τραυματισμοί. Πάνε στο νοσοκομείο, εξηγούν την κατάσταση στο γιατρό και παίρνουν μία εβδομάδα αναρρωτική. Σε μένα παραδέχονται οτι δεν έχουν κάτι σοβαρό κι απλώς ήθελαν άδεια, την οποία δεν μπορούσαν να πάρουν με τον ορθόδοξο τρόπο”.

Εκτός όμως από όσους όμως προφασίζονται ασθένεια για να πάρουν άδεια, υπάρχουν κι εκείνοι που αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα υγείας, καθώς τον τελευταίο χρόνο έχουν κληθεί να δουλέψουν πολύ περισσότερο για να καλύψουν τα κενά. Οπως λέει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σαράντης, από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, “γίνεται σε πολλές περιπτώσεις προσπάθεια με λιγότερο προσωπικό να υπάρχει το ίδιο ή και μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι περικόπτονται βασικά δικαιώματα όπως είναι η άδεια ξεκούρασης".
..
..
                                                                   --> ...
                                         
.. ergatodikeomata.blogspot.com/ .
himaira.blogspot.com/

Share/Bookmark -
Comment
  • Comment using Blogger
  • Για τα σχόλια σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ Facebook Comment using Facebook
  • Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]