Το κάπνισμα "πυροδοτεί" τη σχιζοφρένεια;


Το κάπνισμα μπορεί να αποτελεί αιτία εκδήλωσης σχιζοφρένειας, υποστηρίζουν Γερμανοί και Ελβετοί ερευνητές, οι οποίοι κατέληξαν στη διαπίστωση αυτή μελετώντας... τα ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα 1.800 ατόμων, όλοι τους καπνιστές. Μάλιστα, όπως φάνηκε από τη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της
Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, όσο πιο πολύ καπνίζει κανείς, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης σχιζοφρένειας αντιμετωπίζει.

Η εξήγηση που δίνει ο επικεφαλής των ερευνητών, Δρ. Μπόρις Κουέντνοου από το Πανεπιστημιακό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Ζυρίχης, είναι ότι το κάπνισμα έχει επίπτωση στα γονίδια κινδύνου που σχετίζονται με την σχιζοφρένεια.

Μελετώντας το γενετικό υπόβαθρο της σχιζοφρένειας, οι ερευνητές έχουν εντοπίσει ορισμένα γονίδια που θεωρούνται ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης της πάθησης, ένα από τα οποία είναι το γονίδιο TCF4. Το συγκεκριμένο γονίδιο, σύμφωνα με την έρευνα, ρυθμίζει μια πρωτεΐνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην πρώιμη ανάπτυξη του εγκεφάλου και έχει σχετιστεί με την εμφάνιση της σχιζοφρένειας. Πιθανότατα, μάλιστα, το κάπνισμα να «ερεθίζει» και άλλα γονίδια που σχετίζονται με τη νόσο.
..
..
                                                                   --> ...
                                         
.. ergatodikeomata.blogspot.com/ .
tro-ma-ktiko.blogspot.gr/ . 

Share/Bookmark -
Comment
  • Comment using Blogger
  • Για τα σχόλια σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ Facebook Comment using Facebook
  • Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]