Πίνεις για να ξεχάσεις; Ξέχνα το...


Ιδιαίτερα ευεργετικό στη διαδικασία της μνήμης και τις γνωσιακές λειτουργίες φέρεται πως είναι το αλκοόλ, παρότι μέχρι σήμερα ήταν παραδεδεγμένο και ακολουθούνταν το «πίνω για να ξεχάσω»...

H μελέτη έγινε από ειδικούς του Waggoner Center for Alcohol and Addiction Research του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν και κατέδειξε πως η κατανάλωση αλκοόλ βοηθά στη λειτουργία της μνήμης.

Το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι η

μέθη λειτουργεί με τέτοιο τρόπο σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου ώστε, μας κάνει τελικά να θυμόμαστε γεγονότα πιο καθαρά.

«Το αλκοόλ μειώνει την ικανότητά μας να θυμόμαστε μία μικρή πληροφορία όπως ένα όνομα, που παρκάραμε το αυτοκίνητό μας. Εντούτοις, το υποσυνείδητο μπορεί να μαθαίνει και να θυμάται όπως και η μνήμη και ειδικά όσες πληροφορίες έχουν σχέση με συναισθήματα καταγράφονται και ανακαλούνται όταν πίνουμε», διευκρινίζει νευροβιολόγος Hitoshi Morikawa.

Ο ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το αλκοόλ ενισχύει τη συνοπτική πλαστικότητα στη βασική περιοχή του εγκεφάλου. Με απλά λόγια όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν αλκοόλ ή ναρκωτικά, το υποσυνείδητο δεν ασχολείται μόνο με την ίδια την κατανάλωση αλλά μας κάνει και πιο δεκτικούς στη διαμόρφωση μνήμης και συνηθειών.

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, ο εγκέφαλός μας αλλάζει διαρκώς. Αυτή η ικανότητα του εγκεφάλου για αλλαγή ονομάζεται πλαστικότητα (οι νευρώνες μεταβάλλουν την ικανότητά τους να επικοινωνούν μεταξύ τους), όπως ένα αντικείμενο από πλαστελίνη, που τα επιμέρους τμήματά του μπορούν διαρκώς να επανασχηματίζονται.

..

..
                                                                   --> ...
                                         
 .. ergatodikeomata.blogspot.com/ .
/topeiraxtiri.blogspot.gr/
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ