Εξομολόγηση που σοκάρει – Lady Gaga: Έπεσα θύμα βιασμού

751976-lady-gaga.jpg
Η Lady Gaga αποκάλυψε ότι πάσχει από Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες (PTSD) μετά τον βιασμό που υπέστη όταν ήταν 19 ετών.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε η διάσημη
τραγουδίστρια σε επίσκεψή της σε καταφύγιο αστέγων νεαρών που προβλήθηκε από την εκπομπή του NBC Today Show χθες Δευτέρα (5/12).
«Δεν το έχω πει σε κανέναν έως τώρα», δήλωσε η 30χρονη καλλιτέχνης.
Πριν από δύο χρόνια είχε αποκαλύψει σε ραδιοφωνική της συνέντευξη ότι είχε πέσει θύμα βιασμού στα 19 της.
«Η καλοσύνη με την οποία με περιέβαλαν οι γιατροί αλλά και η οικογένεια και οι φίλοι μου, στα αλήθεια μου έσωσε τη ζωή», είπε η Lady Gaga, η οποία μάλιστα μοίρασε δώρα στους νεαρούς άστεγους.
Όπως εξήγησε η ίδια, «ο διαλογισμός με βοηθάει να ηρεμώ». Πρόσθεσε όμως ότι δίνει μάχη με την ψυχική αυτή διαταραχή «καθημερινά».
«Αυτά τα παιδιά δεν είναι απλώς άστεγα ή έχουν απλώς ανάγκες. Πολλά από αυτά έχουν περάσει μία τραυματική εμπειρία, έχουν με κάποιον τρόπο δεχτεί απόρριψη. Το δικό μου τραύμα με βοήθησε να καταλάβω το τραύμα των άλλων. Είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίζουμε στα παιδιά που βιώνουν μία τραυματική εμπειρία ή εγκατάλειψη ότι δεν είναι μόνα τους κι ότι τα αγαπάνε. Σε αυτό είμαστε παρέα», δήλωσε στην εκπομπή.
Μετά τη δημόσια αποκάλυψή της, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από μηνύματα θαυμαστών της που θέλησαν να μοιραστούν κι εκείνοι τις τραυματικές τους εμπειρίες.
«Έχω κάτι να σου πω. Υποφέρω κι εγώ από μετατραυματικό στρες. Είναι και για μένα η πρώτη φορά που το λέω. Σε αγαπώ και σε θαυμάζω τόσο πολύ», έγραψε ένας από αυτούς.
Το Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες (PTSD- Post Traumatic Stress Disorder) είναι μια συναισθηματική διαταραχή που αναπτύσσεται εξαιτίας ενός τρομακτικού γεγονότος (φυσικές καταστροφές, δυστυχήματα, βιασμοί, κακοποίηση κλπ.), το οποίο απείλησε τη ζωή ενός ατόμου ή μιας ομάδας ανθρώπων και το οποίο ξεπερνά τα όρια των συνηθισμένων ανθρώπινων εμπειριών.
Όταν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, δημιουργεί στο άτομο ψυχικό τραύμα.
Η Lady Gaga είναι μία από τις πιο επιτυχημένες σύγχρονες τραγουδίστριες με έξι άλμπουμ στο ενεργητικό της. Το έκτο, με τίτλο Joanne, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο.
Πηγές: BBC, The Guardian
ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr
www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη