11 πράγματα για το όποια δεν αξίζει να στενοχωριέστε

Πολλές φορές καταναλώνουμε την ενέργειά μας σε πράγματα που δεν αξίζουν. Στεναχωριόμαστε, αγχωνόμαστε για το πώς θα τα καταφέρουμε και στο τέλος καταλαβαίνουμε –αργά βέβαια- ότι δεν άξιζε τον κόπο. Ποια είναι λοιπόν τα πράγματα αυτά που δεν πρέπει να χαραμίζουμε το χρόνο μας; Εκείνα που αποσπούν την προσοχή σας απ΄την απόλαυση όσων σας ενδιαφέρουν πραγματικά.


Δεν γίνεται να τα χωρέσετε όλα σε μία μέρα. Το να βάλετε προτεραιότητες και να οργανώσετε σωστά το χρόνο σας είναι μεγάλο επίτευγμα. Μην προσπαθείτε να ξεγελάσετε τον εαυτό σας και βασικά μην τον πρεσάρετε χωρίς λόγο. Το να αναλαμβάνετε περισσότερα απ΄όσα μπορείτε να αντέξετε δεν είναι θέμα ικανότητας. Σύντομα, θα πάτε burn out.

Οι αρνητικές σκέψεις. Μην τις βάζετε στο μυαλό σας. Εκτός του ότι σας μπλοκάρουν στο τέλος λειτουργούν και ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Αφού αποφύγετε τις αρνητικές σκέψεις θα σας είναι πιο εύκολο να εστιάζετε πλέον στα θετικά.

Μην κυνηγάτε πράγματα που δεν μπορείτε να έχετε. Εκτιμήστε όλα αυτά που έχετε κατακτήσει μέχρι σήμερα. Μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο.

Μη μπαίνετε συνεχώς στο πειρασμό να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Η κοινωνική σύγκριση είναι ο κλέφτης της ευτυχίας. Μπορείτε να περάσετε μια ολόκληρη ζωή ανησυχώντας και ζηλεύοντας τα πράγματα ή τις συνθήκες των ανθρώπων γύρω σας, δε θα πάρετε όμως πίσω τίποτα.

Εκτός απ΄την σύγκριση με τους άλλους σταματήστε να κάνετε το ίδιο και με τον εαυτό σας. Δεν είστε το ίδιο άτομο που ήσασταν πριν από έναν χρόνο, ένα μήνα ή ακόμα και μια εβδομάδα. Αναπτύσσεστε διαρκώς, οι εμπειρίες σας δε σταματούν ποτέ. Έτσι είναι η ζωή. Δεν έχει νόημα να αναπολείτε διαρκώς την ενεργητικότητά σας στα 18 σας. Αντ’ αυτού εστιάστε στη σοφία που έχετε στο παρόν.

Μην ασχολείστε διαρκώς με τα λάθη του παρελθόντος. Τα λάθη είναι για να γίνονται και να μαθαίνετε απ΄αυτά. Είναι εμπειρίες που σας βοηθούν να εξελιχθείτε και να μάθετε πράγματα για τη ζωή. Αν επιμένετε στο παρελθόν τότε κινδυνεύετε να χάσετε το παρόν.

Μην ανησυχείτε για την γνώμη των άλλων γύρω σας. Είναι λογικό να θέλετε να είστε αρεστοί και όλοι να έχουν ένα καλό λόγο να πουν για σάς. Όμως, δεν μπορείτε να ελέγξετε ή να αλλάξετε τον τρόπο που θα σας φέρονται οι άλλοι. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αλλάξετε τον τρόπο που αντιδράτε και να επιλέξετε τους ανθρώπους με τους οποίους θα συναναστρέφεστε.

Οι φόβοι, οι αμφιβολίες και η ανησυχία για το τι θα συμβεί στο μέλλον δεν είναι λόγοι να σας δημιουργούν τόσο μεγάλο θέμα στη ζωή σας.

Η ζωή είναι για να την απολαμβάνετε, όχι για να επιβιώνετε. Όταν πραγματικά πιστεύετε ότι κάνετε το σωστό, φαίνεται. Η επιτυχία στη ζωή είναι για εκείνους που αισθάνονται ενθουσιασμένοι για αυτά που ζουν. Η ζωή πρέπει να εκτιμάται. Ακολουθήστε τα όνειρά σας. Πηγή

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ