Πώς να αποφύγεις να σκάσει το δέρμα σου από το κρύο!

Επιμέλεια: Βαγγέλης Θεοδώρου
Έξω έχει κρύο και σ’ έχει πιάσει μια στεναχώρια; Για να μην σκας εσύ και το δερματάκι σου, το star.gr σου έχει απλά «μυστικά» για να προστατεύσεις πρόσωπο, χέρια και χείλη από τις χαμηλές θερμοκρασίες!

Για να μην καταλήξεις με σκασμένο δέρμα, το
tip είναι η ενυδάτωση και ιδού πώς μπορείς να την πετύχεις σε ανοιχτούς και σε κλειστούς χώρους:

1. Αμέσως μετά το μπάνιο βάλε ενυδατική ή body lotion, ώστε να «παγιδεύσεις» την υγρασία στο δέρμα σου. Αν είσαι ευαισθητούλι, διάλεξε κρέμα χωρίς άρωμα ή λανολίνη.

2. ΜΗΝ κάνεις μπάνιο με πολύ ζεστό νερό! Προτίμησε να κάνεις χλιαρά ντους και όχι να «βουλιάζεις» με τις ώρες στην μπανιέρα, ενώ θα πρέπει να σκουπίζεσαι απαλά, χωρίς να τρίβεις το δέρμα σου.

3. Για να μην σκάσουν τα χέρια σου από το πλύσιμο, να επιλέγεις ήπιο σαπούνι και χλιαρό νερό. Καλό θα είναι να βάζεις κρέμα χεριών μετά από κάθε πλύσιμο.

4. Πίνε νερό! Όσο κι αν σου φαίνεται περιττό τον Χειμώνα, η αφυδάτωση παραμονεύει, συντελώντας στην αποδυνάμωση της επιδερμίδας.

5. Ελάττωσε τον καφέ, που λειτουργεί ως διουρητικό και απομακρύνει υγρά από τον οργανισμό σου.

6. Βάλε στην διατροφή σου μπόλικη βιταμίνη Α, που είναι από τους μεγαλύτερους «συμμάχους» στην υπόθεση υγιές δέρμα! Θα την βρεις σε: γαλακτοκομικά, τόνο, σαρδέλες, ρέγκα, συκώτι, κρόκο αυγού, κίτρινα ή πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά και πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

7. Βάλε στα χείλη lip balm που περιέχει φυσικά έλαια, βιταμίνη Ε, γλυκερίνη, βούτυρο καριτέ ή βαζελίνη.

8. Ντύσου ζεστά! Φρόντισε να καλύπτεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια του σώματος και του προσώπου σου: βάλε σε πρώτο πλάνο φουλάρια και κασκόλ, αλλά ακόμα και προστατευτικά για τα αυτάκια σου.

9. Χρησιμοποίησε υγραντήρα! Ο θερμός αέρας στους εσωτερικούς χώρους συντελεί στην ξηροδερμία. Φθηνή και καλή λύση για υγρασία είναι μία κανάτα με νερό, την οποία θα βάλεις πάνω στο καλοριφέρ…

10. Διάλεξε σωστά προϊόντα περιποίησης: για τους κρύους μήνες του χρόνου, δώσε έμφαση σε σαμπουάν, αφρόλουτρα, γαλακτώματα και λοσιών μεμαλακτικές και καταπραϋντικές ουσίες, όπωςχαμομήλι, αμαμελίσα, αλόη, βρώμη, αζουλένιο, α-βισαβολόλη, πράσινο τσάι.

http://www.star.gr/

Πηγή:http://www.diaforetiko.gr


               www.adieXodos.gr
>>>
πηγή

                                                 -->
ergasia lefta work live stream money xrimata omorfia gineka igia video tv υγεία χρήματα εργασία λεφτά ίντερνετ γυναίκες  παιδιά  μετρό δουλειά τώρα αστεία  fail you tube foto εισόδημα δικτυακό marketing
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ