Τα... πρωτότυπα έθιμα που πρέπει να τηρήσετε φέτος!
2017: Τύχη, χρήμα και... σ ε  ξ   αν τα εφαρμόσετε σωστά!

Καλά τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και τα

κάλαντα, αλλά είναι και κάποια άλλα «έθιμα» που πρέπει να ακολουθήσετε, για να πάει καλά η χρονιά!! Διαβάστε και εφαρμόστε τα tips που θα κάνουν το 2017 την χρονιά σας!
«Καθαρίστε το σπίτι σας»

mg_6078.jpg

Μην σας βρει ο καινούργιος χρόνος με βρώμικο πάτωμα. Α, πα,πα,πα! Μεγάλη γρουσουζιά. Το σπίτι πρέπει να «λάμπει», γιατί αλλιώς το νέο έτος θα μπει με… μισό πόδι. Tip: Πετάξτε την σαβούρα και κάντε χώρο για νέα πράγματα και εμπειρίες!

«Φιληθείτε κάτω από το γκι»

gli.JPG

Το φιλί κάτω από το γκι  είναι ξενόφερτο έθιμο. Στην «δύναμη» του πιστεύουν οι βόρειοι λαοί και κυρίως οι Άγγλοι, αλλά επειδή είναι… ωραίο, χριστουγεννιάτικο και αγαπησιάρικο σας το προτείνουμε! Πάρτε λοιπόν τον καλό σας ή την καλή σας και φιληθείτε κάτω από τον ιξό (αυτή είναι η ελληνική ονομασία) και θα έχετε… απογόνους.

«Ανοίξτε τις βρύσες μόλις μπει το νέο έτος»

01d910fab032c39bfb12383496b872939fc64281.577.325.043333333.a770a467debde5e24e2a0bccb2635913753be59e.jpg

Μόλις αποχαιρετήσετε τον παλιό χρόνο και καλωσορίσετε το νέο, σπεύστε να ανοίξετε όλες τις βρύσες! Το άφθονο νερό συνδέεται με… άφθονο χρήμα. Η ΕΥΔΑΠ φθηνή είναι (ακόμα) και μην μου πείτε ότι φέτος ειδικά δεν αξίζει να δοκιμάσετε το έθιμο…

«Ανοίξτε (και) τα παράθυρα»

ed.JPG

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να ξεπαγιάσετε! Ανοίξτε μερικά παράθυρα από διαφορετικές πλευρές του σπιτιού, προκειμένου να μπει η τύχη από παντού!

«Φορέστε κόκκινο εσώρουχο»
SPAIN_RedUndies_JenniferLoPrete-600x478.jpg

Το κόκκινο είναι κατεξοχήν χρώμα των Χριστουγέννων… Το έθιμο ξεκίνησε από την Αμερική, όπου παραμονή Πρωτοχρονιάς όσο και να ψάχνεις κόκκινο βρακί δεν βρίσκεις! Ανάρπαστα γίνονται, σου λέει.  Το έθιμο αυτό αναμένεται να φέρει γούρι στο κρεβάτι σας… Μάλιστα, οι πιο «απελπισμένες» γράφουν και ευχή πάνω!!!

«Κρεμάστε έξω από το σπίτι σας αγριοκρεμμύδα»

P1020078.jpg

Η αγριοκρεμμύδα, πρέπει να κρεμιέται στην εξώπορτα του σπιτιού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Θεωρείται σύμβολο αναγέννησης και υγείας, αφού συνεχίζει να βγάζει νέα φύλλα, ακόμη και όταν έχει ξεριζωθεί από την Γη!

«Προσοχή στο… ποδαρικό»

rodi.jpg

Μεγάλη σημασία πρέπει να δώσετε στο ποιος θα σας κάνει «ποδαρικό». Μην αφήσετε τον οποιοδήποτε να μπει στο σπίτι αν δεν έχει περάσει το κατώφλι το ζωντανό σας «γούρι».

Υπάρχουν πάντα και τα DON’ T:  Η Πρωτοχρονιά δεν πρέπει να σας βρει με «μούτρα», για αυτό προσπαθήστε να μην τσακωθείτε, με χρέη (δύσκολο αυτό ειδικά φέτος) και με…  χρωστούμενα από τρίτους (κοινώς μην δανείζετε εκείνες τις ημέρες).
Βάλτε τα σε εφαρμογή και σας βλέπω το 2017 ζευγαρωμένους, διάσημους και… ζάμπλουτους! Καλή Χρονιά!!!
..
..
                                                                   --> ...
                                         
 .. ergatodikeomata.blogspot.com/ .
.tampouloukia.gr

Share/Bookmark
Post A Comment - - ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ --->>>
  • - - Site - - Comment using
  • - - Facebook - - Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]