Δοκιμάστε το! Διώξτε το άγχος με διαλογισμό

meditationΣας προτείνουμε 3 απλές, πολύ αποτελεσματικές ασκήσεις διαλογισμού, οι οποίες θα διώξουν το άγχος και θα σας ηρεμήσουν. 
Παρακολουθήστε την αναπνοή σας

1.Καθίστε οκλαδόν πάνω σε...
ένα μαξιλάρι και έχετε τα πόδια σας ελαφρώς υπερυψωμένα. Κρατήστε ίσα την πλάτη και τους ώμους, ενώ φροντίστε το πηγούνι σας να βρίσκεται παράλληλα προς το έδαφος. Τοποθετήστε τα χέρια σας χαλαρά πάνω στα γόνατα και εστιάστε το βλέμμα σας ένα μέτρο μπροστά σας.
2.Αναπνέετε από τη μύτη χρησιμοποιώντας την κοιλιά σας και χαλαρώστε κάθε μέρος του σώματος σας που νοιώθετε σφιγμένο.
3. Αρχίστε να μετράτε κάθε εκπνοή σας μέχρι να φθάσετε στο δέκα και ξεκινήστε πάλι από την αρχή. Επαναλάβετε μερικές φορές για περίπου δέκα λεπτά και προσπαθήστε να διώξετε κάθε σκέψη που έρχεται στο μυαλό σας στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Σε διαφορετική περίπτωση ξεκινάτε από την αρχή το μέτρημα.

Χρησιμοποιήστε τη φωνή σας

Η παρακάτω άσκηση διώχνει την ένταση και σας βοηθάει να βελτιώσετε την διάθεση σας.
1.Σταθείτε με τα πόδια στο έδαφος και χαλαρώστε τους ώμους και τα χέρια. Ξεκινήστε να μουρμουρίζετε προσπαθώντας ο ήχος να βγαίνει από το κέντρο του σώματός σας δηλ. από την κοιλιακή χώρα. Νοιώστε σταδιακά τη φωνή σας να εξαπλώνεται και να αντηχεί σε ολόκληρο το σώμα σας.
2.φανταστίετε τις τοξίνες να αποβάλλονται από το σώμα σας και εστιάστε τη φωνή σας σε κάθε σημείο του σώματος που νοιώθετε ότι χρειάζεται χαλάρωση ή θεραπεία. Κάντε όποιους ήχους επιθυμείτε και νοιώστε ότι οι φωνητικοί σας τόνοι συνδέονται με τις δονήσεις του σύμπαντος.
3.Μόλις τελειώσετε μείνετε για λίγο στην ίδια στάση και φανταστείτε ότι το σώμα σας έχει αναζωογονηθεί πλήρως.

Κλείστε... μάτι


Αν έχετε αϋπνία ο παρακάτω διαλογισμός θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε ευκολότερα.
1.Ξαπλώστε στο κρεβάτι σας και σβήστε όλα τα φώτα. Κλείστε τις κουρτίνες και βεβαιωθείτε ότι δεν μπαίνει καθόλου φως από έξω.
2. Ξαπλώστε ανάσκελα και φροντίστε να νοιώθετε άνετα και αναπαυτικά. Σφίξτε το σώμα σας όσο μπορείτε και μετά χαλαρώστε. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία 3 φορές.
3. Αναπνέετε αργά 15 φορές από την κοιλιακή σας χώρα.
4. Εισπνέετε ήρεμα και αργά και με κάθε εκπνοή αποβάλετε τις αρνητικές σκέψεις και τις σκοτούρες. Χαλαρώστε και νοιώστε ότι βυθίζεστε σε έναν ήρεμο και ποιοτικό ύπνο.
..
..
.. http://ergatodikeomata.blogspot.com/ . .
πηγή: karditsas.blogspot.gr
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ