ΟΑΕΔ: 360 ευρώ το μήνα για ανέργους – Δείτε πώς θα τα πάρετε

Δωδεκάμηνη επιδότηση του μισθού έως 360 ευρώ τον μήνα θα δίνει ο ΟΑΕΔ για κάθε πρόσληψη επιδοτούμενου ανέργου σε μικρές
επιχειρήσεις με προσωπικό έως 10 άτομα. Σύμφωνα με την απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Γ. Χουλιαράκη και Ρ. Αντωνοπούλου που πήρε χθες ΦΕΚ ( (391/10-11-17), το πρόγραμμα μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση της εργασίας που θα προκηρυχθεί, θα «καλύψει» την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» με τους παρακάτω 4 βασικούς κανόνες:

1. Ιδιωτικές επιχειρήσεις, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ) και Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης που απασχολούν έως 10 άτομα θα μπορούν να προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους που δικαιούνται επίδομα ανεργίας τουλάχιστον για 5 μήνες (οι κοινοί άνεργοι) ή 2 μήνες (οι μακροχρόνια άνεργοι) εφόσον δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους 3 τελευταίους μήνες.
2. Το πρώτο στάδιο του προγράμματος θα διαρκεί όσο και το χρονικό διάστημα το οποίο υπολείπεται μέχρι τη λήξη της διάρκειας τακτικής επιδότησης και η επιχείρηση θα λαμβάνει ως επιχορήγηση το επίδομα ανεργίας του ανέργου μέχρι και τη λήξη της διάρκειας επιδότησης (μέχρι 12 μήνες κατ’ ανώτατο όριο). Ως μηνιαίο ποσό επιχορήγησης για πλήρη απασχόληση και ασφάλιση 25 ημερών ορίζεται το μηνιαίο ποσό που αναγράφεται στην «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας» του δικαιούχου όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε φορά. Για τους επιχορηγούμενους μακροχρόνια άνεργους η επιχορήγηση θα φτάνει τα 400 ευρώ (το επίδομα μακροχρονίων ανέργων 200 ευρώ + επιπλέον ημερήσιο ποσό επιχορήγησης 8 ευρώ, ή επιπλέον 200 ευρώ για 25 ημέρες).
www.adieXodos.grShare/Bookmark -
Comment
  • Comment using Blogger
  • Για τα σχόλια σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ Facebook Comment using Facebook
  • Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]