Γιατί όσο μεγαλώνουμε, αδυνατίζουμε πιο δύσκολα

Είναι αλήθεια, στα 20 σου το αδυνάτισμα φαντάζει παιχνιδάκι σε σχέση με τα 40 και τα 50. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό; Καταρχάς, ο μεταβολισμός δεν λειτουργεί με τους ίδιους
ρυθμούς όσο μεγαλώνεις. Σύμφωνα με τον dr. Oz, o μεταβολισμός πέφτει κατά 5% για κάθε δεκαετία που μεγαλώνουμε. Για παράδειγμα, η κατανάλωση 100 επιπλέον θερμίδων την ημέρα μεταφράζεται σε 4,5 κιλά στο τέλος του χρόνου.

Επίσης, οι αυξημένες υποχρεώσεις δεν σου επιτρέπουν τη συμπλήρωση 8 ωρών ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι το βιολογικό σου ρολόι απορρυθμίζεται και ο μεταβολικός ρυθμός επιβραδύνεται.

Η όρεξη αυξάνεται όσο περνούν τα χρόνια. Οι γυναίκες συγκεκριμένα, έχουν μεγαλύτερη όρεξη μετά τα 50 εξαιτίας της μείωσης του ποσοστού των οιστρογόνων.

Τέλος, χάνεις μυϊκή μάζα με το πέρασμα των χρόνων. Οι μύες βοηθούν στην καύση λίπους, που σημαίνει ότι όσο περισσότερη μάζα χάνεις, τόσες περισσότερες θερμίδες αποθηκεύει το σώμα σου.

Έτσι λοιπόν, η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι τα σίγουρα μυστικά για ένα υγιές, αδύνατο σώμα μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Πηγή

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη