Πέντε τρόποι για να τους μείνετε αξέχαστος ως επιχειρηματίας

Έχω ένα πρόβλημα: οι άνθρωποι φαίνονται να με ξεχνούν αμέσως. Εγώ θυμάμαι τη γνωριμία μας, αλλά αυτοί δεν έχουν ιδέα. Νομίζω ότι με ξεχνούν εύκολα. Τι μπορώ να κάνω;»... Έχετε πει ποτέ αυτά τα λόγια απόγνωσης στον εαυτό σας ή σε κάποιον άλλον; Ιδού πέντε τρόποι για να κάνετε μια ισχυρή και μόνιμη εντύπωση στους άλλους.
1. Εντοπίστε τα κοινά χαρακτηριστικά. Ο ψυχολόγος Ρόμπερτ Τσιαλντίνι ισχυρίζεται ότι ο γρηγορότερος τρόπος για να μας συμπαθήσει κάποιος είναι να βρούμε κοινά πράγματα που μοιραζόμαστε μαζί του. Οι άνθρωποι θα σας εμπιστευτούν αν αισθανθούν ότι υπάρχει ένας ιδιαίτερος δεσμός – είτε η ίδια πατρίδα, το ίδιο σχολείο ή ακόμα και ότι σας αρέσουν σκυλιά του ίδιου χρώματος. Και αν σας συμπαθήσουν και σας εμπιστευτούν, θα σας θυμούνται. 2. Κεντρίστε το ενδιαφέρον τους. Πολλοί από μας τα θαλασσώνουμε στις συνομιλίες στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα. Όταν κάποιος ρωτά το αναπόφευκτο, «Τι κάνεις», θα πρέπει να έχετε μια καλύτερη απάντηση από το βαρετό: «Έχω δική μου επιχείρηση» ή «Είμαι επιχειρηματίας.» Βρείτε έναν τρόπο για να κεντρίσετε την περιέργειά τους και τους κάνετε να θέλουν να μάθουν περισσότερα. Είναι πολύ πιο ενδιαφέρον και αξέχαστο να πείτε «Βοηθώ τις εταιρείες να γίνουν πιο διάσημες» ή «Έχω ξεκινήσει μια εταιρεία που θα σας δώσει τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με γιατρούς χωρίς να φύγετε ποτέ από το σπίτι σας.» 3. Αναπτύξτε ένα προσωπικό στυλ. Μερικές φορές η ντουλάπα σας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε. (Μην το πιέσετε αν δεν σας βγαίνει φυσικά). Αλλά οι καρφίτσες της Μαντλίν Ολμπράιτ, τα παπιγιόν του Τάκερ Κάρλσον και το μαύρο ζιβάγκο του Στιβ Τζομπς βοηθούν να τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Εάν έχετε ένα συγκεκριμένο αξεσουάρ ή στυλ που σας αρέσει, μπορείτε να το κάνετε σήμα κατατεθέν σας. Είναι πολύ πιο εύκολο να θυμόμαστε τον «Τζεφ, τον τύπο που φοράει πάντα πολύχρωμες κάλτσες,» αντί τον «Τζεφ, κάποιον που ντύνεται σαν όλους τους άλλους.» 4. Κάντε πολλές ερωτήσεις. Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά το να ρωτάτε πολλά πράγματα μπορεί πραγματικά να σας κάνει πολύ πιο αξέχαστο για τους άλλους. Οι άνθρωποι αγαπούν να μιλούν για τον εαυτό τους, και είναι πιθανό να θυμούνται κάποιον που κάνει μελετημένες, ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, γιατί τους κάνει να αισθάνονται εκτίμηση και ότι τους καταλαβαίνει. Αυτό είναι πολύ πιο δυνατό από κάποιον που απλά μιλά για τις δικές τους επιτυχίες. 5. Βρείτε ένα λόγο να κρατήσετε επαφή. Εάν οι άνθρωποι δεν σας θυμούνται, ίσως δεν τους δίνετε αρκετές ευκαιρίες. Είναι δύσκολο να θυμηθείτε κάποιον που έχετε συναντήσει μόνο μία φορά, ειδικά αν είχατε μόνο μια σύντομη επαφή. Έτσι, αν θέλετε να μετατρέψετε μια γρήγορη συνάντηση σε μια μακροχρόνια σχέση, βρείτε κάτι ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τη συζήτηση. Πάρτε τα στοιχεία επικοινωνίας τους, και προσπαθήστε να προσδιορίσετε τα αντικείμενα που μπορούν να σας διατηρήσουν σε επαφή. Μπορείτε να τους στείλετε ένα άρθρο που τους ενδιαφέρει ή να τους συγχαρείτε αν κερδίσει η αγαπημένη τους ομάδα. Όσο περισσότερη επαφή κρατάτε, τόσο πιο πιθανό είναι να σας θυμηθούν στην επόμενη εκδήλωση που θα συναντηθείτε.

Μια ισχυρή εντύπωση είναι σημαντική για την επιτυχία της επιχείρησής σας. Ακολουθώντας αυτές τις τεχνικές, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι άλλοι θα σας λάβουν υπόψη.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη