Δέκα συμβουλές συντήρησης για τα υδραυλικά του σπιτιού σας

Γράφει ο θερμοϋδραυλικός εγκαταστάτης Ταρατσίδης Στέλιος

Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι ίσως ένας από τους βασικότερους παράγοντες για τη σωστή λειτουργία ενός κτιρίου. Πρέπει να κατασκευάζονται από υλικά που να...


εξασφαλίζουν απόλυτα συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τα άτομα που τις χρησιμοποιούν. Ωστόσο ιδιαίτερη σημασία έχει και ο παράγοντας της συντήρησης.

Έτσι για να αποφύγουμε τυχόν πλημμύρες, φθορές και δυσάρεστες καταστάσεις θα πρέπει να προσέχουμε τα εξής: Αποφεύγετε να σφίγγετε έντονα τις βρύσες σας γιατί φθείρονται τα λαστιχάκια τους και στην συνέχεια αχρηστεύονται. Όταν φεύγετε για μεγάλο διάστημα από το σπίτι, κλείνετε το γενικό διακόπτη του σπιτιού σας. Τα φίλτρα των μπαταριών σας καθαρίζουν από τα άλατα αν τα αφήσετε λίγες ώρες σε ένα ποτήρι με ξύδι. Μην καθαρίζετε με διάφορα καυστικά τις πορσελάνες παρά μόνο ειδικά απορρυπαντικά διότι διαβρώνονται και αχρηστεύονται. Τα καλύμματα των φρεατίων θέλουν γράσο στο μέσα καπάκι για να μην μυρίζουν.

Όταν το πλυντήριό σας τελειώσει το πρόγραμμα του, κλείνετε το διακόπτη παροχής νερού.

Ρίχνετε συχνά, μια κατσαρόλα βραστό νερό στο νεροχύτη για να φεύγουν τα λίπη.

Αποφεύγεται να χρησιμοποιείτε καυστικά υγρά για το ξεβούλωμα του νιπτήρα ή νεροχύτη γιατί καταστρέφετε τις σωληνώσεις. Διαθέτουμε ειδικά αποφρακτικά για το σωστό καθαρισμό των σωλήνων.

Καθαρίζεται μια φορά το χρόνο τουλάχιστον τα οριζόντια τμήματα δικτύου αποχέτευσης και κυρίως του μηχανοσίφωνα. Αντικαταστείτε τα σπιράλ μπαταριών, με σπιράλ βαρέου τύπου, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο πλημμύρας από σπάσιμο. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:

Το νερό είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Ωστόσο, το πόσιμο νερό δεν είναι πάντα καθαρό. Μυρίζει, έχει χλώριο, σκουριά και μικροοργανισμούς, οι οποίοι επιβαρύνουν τον οργανισμό μας. Είναι προτιμότερο και οικονομικότερο να χρησιμοποιείτε φίλτρα βρύσης από την καθημερινή αγορά εμφιαλωμένου νερού. Ένα φίλτρο βρύσης της τάξης των σαράντα ευρώ, αφαιρεί χλώριο, τοξικά, φυτοφάρμακα, χώματα, σκουπίδια, σκουριές, μικροοργανισμούς, άσχημη γεύση και οσμή. Τα φίλτρα φέρουν ανταλλακτικά τα οποία αντικαθίστανται κάθε τρείς μήνες περίπου.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη