Επτά ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσουν τα ζευγάρια πριν κάνουν παιδί...

Τα παιδιά είναι ευτυχία αλλά προτού πάρει την απόφαση ένα ζευγάρι να κάνει παιδί πρέπει πρώτα να το σκεφτεί πολύ σοβαρά...

Και αυτό επειδή αυτά τα αξιολάτρευτα και μικροσκοπικά πλασματάκια που είναι κομμάτι του είναι σου αποτελούν μεγάλη ευθύνη. Πώς λοιπόν θα ξέρετε εάν είστε έτοιμοι να γίνετε γονείς; Εδώ είναι οι ερωτήσεις στις οποίες πρέπει όλα τα
ζευγάρια να απαντήσουν πριν κάνουν παιδί! Έχουμε σκεφτεί τι θα κάνουμε με το μωρό πέρα από το να λέμε πόσο γλυκό και όμορφο είναι; Τα μωρά είναι αξιολάτρευτα, αλλά απαιτούν πρόγραμμα. Πολύ πρόγραμμα. Συζητήστε σχετικά με το τι θα κάνετε για την φροντίδα του μωρού, ποια χόμπι έχετε σκοπό να θυσιάσετε (αφού δεν θα έχετε ελεύθερο χρόνο αλλά ακόμη κι αν έχετε θα θέλετε να κοιμηθείτε – πιστέψτε μας), πώς θα μοιράσετε τις δουλειές του σπιτιού, όλα αυτά πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία για να μείνετε έγκυος. Σύμφωνα με έρευνες τα ζευγάρια που προετοιμάζονται για τη νέα καθημερινότητα με το μωρό και συνεργάζονται εκ των προτέρων, προσαρμόζονται πιο γρήγορα στη νέα τους ζωή.

Ξέρουμε τι είδους γονείς θέλουμε να γίνουμε; Σας άρεσε που οι γονείς σας ήταν πολύ αυστηροί και μάθατε να είστε πειθαρχημένοι από μικρή ηλικία; Ή μήπως ήταν πολύ χαλαροί και μιλάτε σαν φίλοι μεταξύ σας; Σκέφτεστε μήπως να υιοθετήσετε άλλους ρόλους, αυτόν της κάπως αυστηρής μαμάς και του πιο χαλαρού μπαμπά; Συζητήστε εκ των προτέρων σχετικά με τον ρόλο που θα ήθελε ο καθένας να αναλάβει καθώς και για τα πρότυπά σας ώστε να έρθετε σε κάποιου είδους συμφωνία.

Πώς καταλήγουν οι καυγάδες μας; Λύνετε τις διαφορές σας με επιχειρήματα ή χτυπώντας πόρτες με πολλές φωνές και φασαρία; Έχετε σκοπό να κατεβάσετε τους τόνους προκειμένου να καλωσορίσετε στο σπίτι σας ένα παιδάκι; Για να εξακριβώστε ότι το σχέδιο λειτουργεί βάλτε το σε εφαρμογή από τώρα!

Γελάμε αρκετά; Καλώς γιατί μερικές φορές όταν μόλις έχετε αλλάξει πάνα και είναι τρεις η ώρα τα ξημερώματα, το μωρό κλαίει ασταμάτητα και δεν μπορείτε με τίποτα να το κοιμίσετε το γέλιο θα σας βοηθήσει για να αντεπεξέλθετε! Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι τις δύσκολες καταστάσεις τις αντιμετωπίζουμε πάντα με χιούμορ!

Οικονομικά πώς πάμε; Ο καθένας μόνος του ορίζει διαφορετικά την οικονομική του κατάσταση και κρίνει αναλόγως. Ρίξτε όμως μια ματιά μαζί στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς και κάντε την πρόσθεση. Η ανατροφή ενός παιδιού σίγουρα χρειάζεται περισσότερα χρήματα απ’ όσα νομίζετε, από την άλλη βέβαια δεν θα περιμένετε να πλουτίσετε για να κάνετε ένα παιδί. Σε κάθε περίπτωση πάντως συμφωνείστε ώστε να μπορέσετε να προσφέρετε αυτά που θέλετε στο παιδί σας.

Θέλουμε και οι δύο να γίνουμε γονείς; Αυτή δεν είναι μία επιθυμία για την οποία μπορείτε να πείσετε τον άλλον ή να υποχωρήσει κανείς και απλά να σας κάνει το χατίρι. Πρέπει να είστε σίγουροι ότι θέλετε να κάνετε και οι δύο αυτό το βήμα.

Είμαστε εντάξει με τις δραστικές αλλαγές που θα γίνουν στην ζωή του κρεβατιού; Δυστυχώς η συνουσία μετά την γέννηση ενός μωρού αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μειώνεται. Ζήστε το τώρα και βεβαιωθείτε ότι είστε και οι δύο έτοιμοι να δεχθείτε τις αλλαγές στην ζωή. Άλλωστε οι αγκαλιές και τα χάδια με το μωρό σας αξίζουν αυτή τη μικρή θυσία.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη