Σπιτικό παγωτό: 5 νοστιμότατες συνταγές από την ελληνική παράδοση με τα πιο αγνά υλικά

Το παγωτό είναι μια απόλαυση που δεν μπορούμε να στερηθούμε, όταν μάλιστα αυτό έχει γεύση από Ελλάδα και είναι φτιαγμένο με τα χεράκια μας. Αφήνουμε κατά μέρους τα ακριβά συσκευασμένα παγωτά που συνεχίζουν να μεταφράζουν την ανάγκη μας για δροσιά σε μπόλικα ευρώ και κερδίζουμε σε χρήματα, σε αγνά υλικά και γεύση, δοκιμάζοντας πέντε
σπιτικές συνταγές με υλικά από τη χώρα μας.

Παγωτό καρπούζι

Υλικά:

3 κούπες καρπούζι κομμένο σε κομμάτια της κούπας ζάχαρη (για το καρπούζι) κούπα γάλα κούπα ζάχαρη κούπα κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι βανίλια κουταλάκι αλάτι (προαιρετικό, για καλύτερη υφή) κούπα κομματάκια σοκολάτας (προαιρετικά για περισσότερη γεύση και εικόνα «κουκουτσιών» καρπουζιού)

Εκτέλεση:

Λιώστε το καρπούζι σε ένα μπολ και προσθέστε ? της κούπας ζάχαρη. Βράστε το μίγμα σε ένα σκεύος για αρκετά λεπτά, μέχρι να αποκτήσει την υφή του «πουρέ» και στην συνέχεια βάλτε το μίγμα στο ψυγείο για τρεις ώρες τουλάχιστον. Αναμίξτε το γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίστε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το μίγμα καρπουζιού, την κρέμα, την βανίλια και το αλάτι και χτυπήστε στο μίξερ μέχρι να γίνει ομοιογενές. Τοποθετήστε στην κατάψυξη και φροντίστε να το βγάζετε και να το ανακατεύετε κάθε 40 περίπου λεπτά επί τέσσερις ή πέντε τουλάχιστον φορές ώστε να αποκτήσει μαλακή υφή. Ενδιάμεσα, μπορείτε να τοποθετήσετε τα κομμάτια σοκολάτας.

Παγωτό γιαούρτι με μέλι

Υλικά:

2 κούπες γιαούρτι πλήρες

1 φλιτζάνι μέλι θυμαρίσιο κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν πλήρως μεταξύ τους και εφαρμόζετε τις οδηγίες ψύξης όπως στην προηγούμενη συνταγή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε light κρέμα αν θέλετε να κάνετε το παγωτό σας περισσότερο… διαίτης.

Γρανίτα βύσσινο

Υλικά:

1 κιλό βύσσινα

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα νερό

1 φύλλο ζελατίνης

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Αφαιρέστε τα κουκούτσια από τα βύσσινα και χτυπήστε τα στο blender μέχρι να πολτοποιηθούν. Φτιάχνουμε σιρόπι βράζοντας το νερό και την ζάχαρη για τρία λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε την ζελατίνη, αφού προηγουμένως την έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Όταν το σιρόπι κρυώσει, το προσθέτουμε στο βύσσινο μαζί με το λεμόνι και στην συνέχεια ακολουθούμε τις οδηγίες ψύξης που προαναφέρθηκαν.

Καϊμάκι με μαστίχα Χίου

Υλικά:

500 ml κρέμα γάλακτος light

400 ml γάλα light

150 γραμμάρια ζάχαρη

2 κουταλάκια σαλέπι κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο μίξερ μισό φλιτζάνι γάλα με μία κουταλιά ζάχαρη και την μαστίχα, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα και ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνοντάς το σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το μείγμα της μαστίχας και το μίγμα με το σαλέπι και ανακατεύετε. Ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και βράζετε για είκοσι λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει. Το βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Βάζετε το μίγμα σε ένα πυρέξ και το τοποθετείτε σκεπασμένο στην κατάψυξη. Όταν πήξει, το βγάζετε και ανακατεύετε για να παγώσει ομοιόμορφα και επαναλαμβάνετε όπως στις προηγούμενες συνταγές για να αποκτήσει αφράτη υφή.

Παγωτό με φιστίκια Αιγίνης

Υλικά:

500γρ. γάλα

500γρ. κρέμα γάλακτος

1 κούπα ζάχαρη

8 κρόκοι αυγών

1 μπαστουνάκι βανίλια της κούπας κουαντρό

1 κούπα φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα

Χρώμα (λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα, μισή κούπα ζάχαρη και την βανίλια (αφού την χαράξουμε). Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε μέσα το ζεστό μίγμα σιγά σιγά ανακατεύοντας. Ξαναρίχνουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πυκνώσει. Προσθέτουμε το κουαντρό και το χρώμα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Στην συνέχεια το τοποθετούμε στην κατάψυξη και το ανακατεύουμε ανά 40 λεπτά όπως στις προηγούμενες συνταγές για να αποκτήσει καλή υφή. Μετά την πρώτη ώρα, οπότε το μίγμα δεν είναι απόλυτα παγωμένο, προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε για να πάνε παντού.

Πηγή

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ