Πώς να αλλάξεις έναν “αλήτη” και να τον κάνεις παιδί για σπίτι;

Ποια γυναίκα δεν έχει δώσει την μάχη της ή δεν την έχει πιάσει το πείσμα της – έστω και μία φορά στη ζωή της- να αλλάξει έναν αλήτη και να τον κάνει παιδί για σπίτι ;

Αχ…!Η Staxtopouta τα έχει ζήσει και αυτή! Μη νομίζετε και ο πρίγκιπας αρνάκι δεν ήταν! Αλήθεια πώς καταλαβαίνεις άραγε ότι ένας έρωτας έχει
προοπτικές; Υπάρχουν όροι και κανόνες ή τέλος πάντων ένα Manual που θα μας πει ακριβώς πώς πρέπει να χειριστούμε έναν άνθρωπο ή μία κατάσταση για να μην καταλήξουμε και πάλι στον ίδιο παρανομαστή;Τα «κακά» αγόρια, δεν είναι τελικά για σχέση και για σταθερότητα ή υπάρχει τρόπος για να τα φέρουμε και αυτά στα μέτρα μας; Όλες οι γυναίκες που στο παρελθόν μετρούν στο ενεργητικό τους αρκετές αποτυχημένες επιλογές, ακούν από φίλους, γνωστούς, ειδικούς, ότι φταίνε τα βιώματα ή το πατρικό πρότυπο. Ίσως και να έχουν δίκιο, όμως το αποτέλεσμα μετράει και αυτό δεν είναι άλλο από το ότι σε πολλές γυναίκες αρέσουν τα δύσκολα, λατρεύουν τα αδιέξοδα, κολλάνε με τρέλα, ζουν το δράμα τους και το απολαμβάνουν (το ξέρω καλά, μία από αυτές μπορεί να είσαι και εσύ που διαβάζεις τώρα αυτές τις γραμμές). 

Μετά την θεωρία για τα βιώματα και το πατρικό πρότυπο, έρχεται η θεωρία της αυτοεκτίμησης! Πώς μπορεί όμως μία γυναίκα να δεχθεί αυτή την θεωρία, αν τα έχει καλά με τον εαυτό της, της αρέσει η εμφάνισή της και αν της έλεγαν να αλλάξει κάτι στο σώμα, στο πρόσωπο ή στον χαρακτήρα της θα απαντούσε «Αγαπώ τον εαυτό μου»; Μήπως ρε παιδιά τελικά δεν φταίνε ούτε τα βιώματα, ούτε το πατρικό πρότυπο, ούτε η αυτοεκτίμηση και τελικά ο έρωτας είναι θέμα γούστου; Και ναι, μπορεί το γούστο κάποιων γυναικών να είναι λίγο extreme αλλά αν το καλοσκεφτείτει έρωτας είναι ένας ενεργός ηφαιστειακός πυρήνας, που μπορεί εντελώς ξαφνικά να εκραγεί και με τη λάβα του να τα σαρώσει όλα στο πέρασμά του.Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα πως ο γυναικείος εγωισμός μας παρασύρει να θέλουμε να αλλάξουμε τον αλήτη και να τον κάνουμε παιδί για σπίτι.

 Και όταν λέμε «αλήτη» φυσικά δεν εννοούμε τον γκάνγκστερ ή τον μαφιόζο (άσχετα αν μας έχει τύχει και αυτό)αλλά τον τύπο που τραβάει τα ζόρια του, δεν γουστάρει την δέσμευση, έχει την τρέλα του, ή η ζωή του έχει κάτι το περίεργο ή το παράδοξο ή πολύ απλά διαφέρει κατά πολύ, από τον απλό άνθρωπο της καθημερινότητας ή από εμάς ! «Αλήτης» μπορεί να μην είναι ο άνθρωπος, αλλά ο έρωτας που ζούμε με αυτό γιατί να μην ξεχνάμε ακόμα και στον έρωτα όλα είναι θέμα χημείας Στο θέμα μας όμως λοιπόν, μπορείς όντως να αλλάξεις τον αλήτη και να τον κάνεις παιδί για σπίτι; Ήρθε η ώρα να απομυθοποιήσω τον τίτλο της «καπάτσας» που βάζουν μερικοί σε κάποιες γυναίκες που νομίζουν ότι έχουν καταφέρει να «τυλίξουν» τον «δύσκολο» άντρα και να τον κάνουν από λύκο – αρνάκι. Ένας άνθρωπος δεν αλλάζει, παρά μόνο αν το πάρει απόφαση ο ίδιος. 

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν περιθώρια μεγάλων αλλαγών παρά μόνο μικρών βελτιώσεων (πιο αναβαθμισμένη έκδοση, κάτι σαν update δηλαδή)! Ακόμα ,λοιπόν, και αν για ένα διάστημα ικανοποιήσεις τον γυναικείο σου εγωισμό και πεις «τον κατάφερα έστρωσε», μη χαίρεσαι, γιατί μετά από λίγο το πιο πιθανό είναι να σου γυρίσει μπούμερανγκ και αν δεν είσαι ετοιμοπόλεμη αλλά και έτοιμη να δεχθείς την ήττα σου για να παλέψεις για την ρεβάνς σου τότε το παιχνίδι είναι χαμένο ! Ο έρωτας λοιπόν είναι μία αρένα στην οποία δίνουμε τη μάχη μας για να τον κρατήσουμε ζωντανό . Σημασία δεν έχει αν το παιχνίδι θα είναι ισόπαλο, αν θα νικήσεις ή αν θα χάσεις .Το ωραίο της υπόθεσης είναι να απολαύσεις μέχρι τέλους την δράση και το σασπένς αλλά και να έχεις τα «κότσια» να αποχωρήσεις την κατάλληλη στιγμή . 

Ο αλήτης λοιπόν όσο και να το προσπαθήσεις Δεν γίνεται παιδί για σπίτι , παρά μόνο αν το αποφασίσει ο ίδιος . Καπάτσες γυναίκες πολύ απλά δεν υπάρχουν, είναι ένας μύθος, γι’ αυτό μην προσπαθείς με τερτίπια και κολπάκια που καταστρώνεις με τις φιλενάδες σου, να τον «τυλίξεις», γιατί τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα και κοροϊδεύεις τον ίδιο σου τον εαυτό! Και τότε τι πρέπει να κάνω; Το μυστικό είναι μόνο ένα : Να είσαι ο εαυτός σου!

Και αν είσαι στη φάση του : Δεν ξέρω ποια είμαι, τι θέλω, τι κάνω και που πάω ,δεν ξέρω πώς να φερθώ, τι να πω και πώς να τα καταφέρω; Ένα έχω να σου πω: Όλα στη ζωή είναι θέμα timing… Η πριγκίπισσα και ο αλήτης μπορούν να έχουν happyending αρκεί να έρθει αυτή η ιδανική συμπαντική στιγμή! Πηγή

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη