Λιπαρό δέρμα: Ποια λάθη κάνεις

Κάνεις τα πάντα για να απαλλαγείς από τις γυαλάδες στο πρόσωπο, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλεις... Μήπως επιλέγεις λάθος μεθόδους και αντί να μειώσεις τη λιπαρότητα του δέρματος, προκαλείς παραπανίσια παραγωγή σμήγματος; Σίγουρα αν κάνεις ένα από τα
παρακάτω: Συχνή απολέπιση Η υπερβολική παραγωγή σμήγματος φράσει τους πόρους που σε συνδυασμό με τα νεκρά κύτταρα προκαλούν ασφυξία στην επιδερμίδα. Αν κάνεις συχνή απολέπιση όμως, πετυχαίνεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς τραυματίζεις το υδρολιπιδικό φιλμ. Έτσι αλλοιώνεται η λειτουργία του δερματικού φραγμού που προστατεύει την επιδερμίδα από τις εξωτερικές επιθέσεις και διατηρεί την υγρασία στα φυσιολογικά επίπεδα και η επιδερμίδα είναι πλέον διαπερατή, εύθραυστη και ιδιαίτερα ευάλωτη στις πολλαπλές καθημερινές επιθέσεις.

 Η απολέπιση πρέπει να γίνεται μόνο μία φορά την εβδομάδα. Από τα συστατικά που εξασφαλίζουν την πλούσια κερατολυτική και φαγεσωρολυτική δράση, την οποία έχει ανάγκη η λιπαρή επιδερμίδα τις πιο σημαντικές επιδόσεις καταγράφει το σαλικυλικό οξύ, το πιο γνωστό από την ομάδα των βήτα υδροξυοξέων. Εισχωρεί σε βάθος, απελευθερώνει τους πόρους, εξουδετερώνει βακτήρια και θέτει υπό έλεγχο την έκκριση σμήγματος. Λάθος προϊόντα καθαρισμού Δεν είναι όλα τα προϊόντα ντεμακιγιάζ και καθαρισμού κατάλληλα για τη λιπαρή επιδερμίδα.  

Το πιο συχνό πρόβλημα είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε σκληρούς καθαριστικούς παράγοντες που αφυδατώνουν την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να παράγει ακόμη περισσότερο σμήγμα για να καλύψει τις απώλειες. Απόφυγε προϊόντα με τους συνθετικούς καθαριστικούς παράγοντες sodium lauryl sulfate ή sodium laurel sulfate- SLS- σε περιεκτικότητα υψηλότερη του 2%. Όπως επίσης και τα συστατικά που δημιουργούν έντονη αίσθηση καψίματος μέντα, ευκάλυπτο, λεμόνι και οινόπνευμα και να αποτρέψουμε έτσι ανεπιθύμητους ερεθισμούς.

 Αντίθετα, επίλεξε ήπιες συνθέσεις, χωρίς άρωμα, με χαμηλό pH ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες της λιπαρής επιδερμίδας. Δεν ενυδατώνεις το δέρμα Η έλλειψη ενυδάτωσης στερεί από την επιδερμίδα το νερό που έχει ανάγκη, ακόμη και η λιπαρή, σε καθημερινή βάση για τη σωστή λειτουργία του προστατευτικού φραγμού στην επιφανειακή στιβάδα. Για να γίνει αυτό διάλεξε τις oil free συνθέσεις στις οποίες τα έλαια έχουν αντικατασταθεί από υδρόφιλα και μαλακτικά συστατικά.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη