Η κλασική εκδοχή της γαλλικής τάρτας
Υλικά Ζύμη 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια κουτ. γλυκού αλάτι 2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό Γέμιση 4 πράσα (μόνο τα
τρυφερά μέρη),ψιλοκομμένα 1 κουτ. σούπας βούτυρο 8 φέτες μπέικον 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 4 αυγά 450 ml κρέμα γάλακτος αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο Εκτέλεση 1. Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο και τα ζυμώνουμε, μέχρι να μοιάζουν με χονδρά ψίχουλα. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. 2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς το ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Στρώνουμε με το χέρι τη ζύμη στο ταψί, έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλάγια.
Υλικά Ζύμη 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια κουτ. γλυκού αλάτι 2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό Γέμιση 4 πράσα (μόνο τα
τρυφερά μέρη),ψιλοκομμένα 1 κουτ. σούπας βούτυρο 8 φέτες μπέικον 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 4 αυγά 450 ml κρέμα γάλακτος αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο Εκτέλεση 1. Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο και τα ζυμώνουμε, μέχρι να μοιάζουν με χονδρά ψίχουλα. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. 2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς το ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Στρώνουμε με το χέρι τη ζύμη στο ταψί, έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλάγια.
Την τρυπάμε παντού με το πιρούνι και τη μισοψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.
3. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα, μέχρι να μαλακώσουν.
4. Σε ένα άλλο σκεύος, «ψήνουμε» το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί και το κόβουμε κομμάτια. Απλώνουμε στην τάρτα τα πράσα, το μπέικον και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε.
5. Το αδειάζουμε στην τάρτα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα.
sidagi
Via
sidagi
Via