Πώς να κοιμάστε για να μην… πονάτε

Ο καθένας μας επιλέγει να κοιμάται σε μία συγκεκριμένη στάση, η οποία τον βολεύει και τον χαλαρώνει. Κανονικά, λοιπόν, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν «καλές» και «κακές» στάσεις ύπνου...



Κι όμως, ο τρόπος που κοιμάται κανείς μπορεί να προκαλέσει ή να επιβαρύνει διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, κάνοντας την καθημερινότητα του ατόμου ανυπόφορη, λένε οι ειδικοί. Στις παρακάτω εικόνες θα δείτε τι λάθος μπορεί να κάνετε στον τρόπο που κοιμάστε και καταλήγετε να ξυπνάτε με έντονους πόνους στον αυχένα, τους ώμους, τη μέση, την γνάθο και τους γοφούς.

Πόνος στον αυχένα Αριστερά: Η καλύτερη στάση ύπνου είναι είτε ανάσκελα είτε στο πλάι. Χρησιμοποιείτε πάντα ένα μαλακό, πουπουλένιο μαξιλάρι ή μία πετσέτα τυλιγμένη σαν ρόλο για να βοηθάτε τον αυχένα σας να διατηρεί την κλίση του. Δεξιά: Η χειρότερη στάση αν πονά ο αυχένας σας είναι να κοιμάστε μπρούμυτα, πάνω στο στομάχι σας.

Πόνος στον ώμο Αριστερά: Η καλύτερη στάση ύπνου είναι ανάσκελα ή στο πλάι, χρησιμοποιώντας ένα μαξιλάρι για να στηρίζεται ο ώμος σας και αποφεύγοντας να ρίχνετε το βάρος σας στον ώμο που πονά. Δεξιά: Αν πονά κάποιος ώμος σας, η χειρότερη στάση ύπνου είναι στο πλάι, χωρίς μαξιλάρι για στήριξη.

Πόνος στη μέση Αριστερά: Η καλύτερη στάση ύπνου είναι ανάσκελα, τοποθετώντας όμως το μαξιλάρι (ή περισσότερα μαξιλάρια) ακριβώς κάτω από τα γόνατά σας, προκειμένου να μειώνεται η κλίση της πλάτης σας και να ακουμπά σε απόλυτη ευθεία στο στρώμα. Δεξιά: Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε αν πονά η μέση σας είναι να ξαπλώνετε μπρούμυτα πάνω στο στομάχι σας ή ανάσκελα, χωρίς μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα.

Πόνος στη γνάθο, κροταφογναθικό σύνδρομο ή πονοκέφαλος Αριστερά: Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα χέρια σας σε ευθεία στο πλάι, χρησιμοποιώντας ένα ανατομικό μαξιλάρι, ειδικό για το εκάστοτε, από τα παραπάνω, πρόβλημα. Δεξιά: Οι χειρότερες στάσεις για τους πόνους στο κεφάλι ή στη γνάθο είναι είτε μπρούμυτα, με το βάρος στο στομάχι, είτε ανάσκελα, με τα χέρια κάτω από το κεφάλι.

Πόνος στον γοφό Αριστερά: Η καλύτερη στάση αν πονά κάποιος γοφός σας, είναι στο πλάι, τοποθετώντας ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας. Δεξιά: Οι χειρότερες στάσεις είναι είτε μπρούμυτα πάνω στην κοιλιά σας, είτε εντελώς ανάσκελα.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ