Η Ελλάδα top προορισμός για Γερμανούς, Γάλλους, Βρετανούς το 2021 - Πώς αλλάζουν οι ταξιδιωτικές συμπεριφορές το 2022

 Πηγή φωτό: Pixabay

H Ελλάδα ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Γερμανών, των Γάλλων και των

Βρετανών τουριστών, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα του μεγάλου ευρωπαϊκού online ταξιδιωτικού portal eDreams ODIGEO, με τίτλο «Μια χρονιά ταξίδια».

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη για την ταξιδιωτική περίοδο Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2021, σε δεδομένα κρατήσεων και αναζητήσεων ταξιδιωτών από το Ην. Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Σουηδία, αποκαλύπτει ότι...

-Το Ηράκλειο ήταν ο 7ος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών των Γερμανών το 2021 (Πρώτοι προορισμοί τους ήταν η Πάλμα ντε Μαγιόρκα, η Κωνσταντινούπολη και η Αττάλεια)

-Η Ελλάδα ήταν 7η στην κατάταξη των κορυφαίων προορισμών των Γερμανών για το 2021, βάσει των προορισμών στους οποίους ταξίδεψαν οι πελάτες της eDreams ODIGEO

-Η Αθήνα ήταν ανάμεσα στους 7 προορισμούς με τις περισσότερες αναζητήσεις από τους Γάλλους ταξιδιώτες

-Το Ηράκλειο ήταν 5ος δημοφιλέστερος προορισμός και η Αθήνα 10ος όσον αφορά τις αναζητήσεις που πραγματοποίησαν οι Γερμανοί ταξιδιώτες.

-Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Σαντορίνη ήταν ανάμεσα στους 10 προορισμούς που σημείωσαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2021, η οποία ανήλθε σε +189%

-Η Αθήνα ήταν στους 10 προορισμούς με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη (+44%) στη βρετανική αγορά.

Οι Γερμανοί ταξιδιώτες, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία), παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες στην ταξιδιωτική συμπεριφορά. Είναι ήδη πολύ πιο ανοικτοί για εκτεταμένες διακοπές ξεκούρασης και το 38% απολαμβάνει διακοπές διάρκειας έως 14 ημερών.

Στη Γαλλία και την Ιταλία, μόλις ένας στους τρεις (33% και 29% αντίστοιχα) επιλέγουν διακοπές 2 εβδομάδων, και στην Ισπανία μόλις το 23% των ταξιδιωτών.

Οι περισσότεροι Γερμανοί πλέον προτιμούν κρατήσεις τελευταίας στιγμής, με το 36% να προβαίνουν σε κράτηση 0-15 ημέρες πριν την αναχώρηση, παρά τον προγραμματισμό των διακοπών πολλές εβδομάδες πριν την αναχώρηση.

Εκτός από τις διαφορές των ταξιδιωτών σε επίπεδο προτιμήσεων για τη διάρκεια των διακοπών, διαφοροποιήσεις παρατηρούνται και στους προορισμούς που επιλέγουν οι διαφορετικές εθνικότητες.

Οι Γερμανοί στην πλειονότητά τους επιθυμούν φέτος ταξίδια στο εξωτερικό, με το 74% να ταξιδεύει εντός Ευρώπης και με έναν στους 4 σε άλλη ήπειρο (24%). Το 57% των Ισπανών εξερευνά το εσωτερικό της χώρας τους και μόνο το ένα τρίτο (34%) ταξιδεύει στην ΕΕ. Οι Ιταλοί προτιμούν επίσης τις τοπικές ατραξιόν, με έναν στους 2 (52%) να ταξιδεύουν στο εσωτερικό.

Όσον αφορά τα ταξιδιωτικά τους σχέδια το 2022, οι Γερμανοί ονειρεύονται ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς, με ιδιαίτερη προτίμηση τους προορισμούς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Συγκεκριμένα, οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Γερμανών για ταξίδια το 2022 αυτή τη στιγμή είναι: Μπανγκόγκ, Παλμα ντε Μαγιόρκα, ΝΥ, Μαϊάμι, Ντουμπάι, Κωνσταντινούπολη, Γκραν Κανάρια, Κανκούν, Τενερίφη και Λος Άντζελες.

www.tornosnews.gr

Νεότερη Παλαιότερη