Θεσσαλονίκη: Σοκάρει το υλικό παιδικής πορνογραφίας με 5χρονα που είχε καθηγητής

Καθηγητής φιλολογίας σε Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κατοχή

υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, ο καθηγητής είχε στην κατοχή του τρεις σκληρούς δίσκους με 9.500 αποθηκευμένα αρχεία, στα οποία μεταξύ άλλων υπήρχαν βιντεοσκοπημένες κακοποιήσεις ακόμα και 5χρονων παιδιών.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι το υλικό αυτό κατέβηκε στον υπολογιστή του χωρίς να το γνωρίζει , κατά τη διάρκεια κατεβάσματος νόμιμου πορνογραφικού υλικού με ενήλικες από το διαδίκτυο.

Σε βάρος του καθηγητή σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Μετά την απολογία του, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Για την υπόθεση έχει σταλεί σήμα στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να κινηθούν και οι πειθαρχικές διαδικασίες (και ότι άλλο προβλέπεται σε αυτές τις σοβαρές υποθέσεις), καθώς τη Δευτέρα ο καθηγητής θα πήγαινε κανονικά στο σχολείο για να κάνει μάθημα σε παιδιά.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον εντόπισαν και του πέρασαν χειροπέδες, μετά από έρευνα με ειδικό λογισμικό που ανιχνεύει παιδόφιλους που κατεβάζουν υλικό παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ατόμου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων και κατά τη διάρκεια επιχείρησης με την κωδική ονομασία « UNCOVER II », έπειτα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα και ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, εντοπίστηκε χρήστης, που κατείχε πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, ενώ εντοπίστηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την επακόλουθη αστυνομική προανάκριση και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του ατόμου, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας του.

Στη συνέχεια, η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, αστυνομικοί της οποίας μετέβησαν για έρευνα στην οικία του ατόμου.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) σκληροί δίσκοι με 9.507 αποθηκευμένα αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ψηφιακά πειστήρια έχουν αποσταλεί στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης».

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη