Παρεκκλησίου του Αγίου Παϊσίου στον Κορυδαλλό

 Τελέστηκαν χθες, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού.


Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. Γρηγόριο Μπατιστάτο, τον Εφημέριο π. Γεώργιο Σαϊνίδη και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.


Στην συνέχεια τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στο νέο υπαίθριο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου.


Να αναφερθεί ότι στις Ιερές Ακολουθίες παρέστη ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Νικόλαος Χουρσαλάς, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής της Σχολής Διαβιβάσεων Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαθανασίου και πλήθος πιστών.


Τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο Προΐστάμενος του Ιερού Ναού π. Γρηγόριος Μπατιστάτος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Κάποτε, ερωτηθείς ο Όσιος Γέρων, τι επιθυμεί για τον κόσμο, απάντησε: Επιθυμώ να κόψω την καρδιά μου κομματάκια και να τους την μοιράσω! Σεβασμιώτατε Δέσποτα, το ταπεινό αυτό Παρεκκλήσιο, του οποίου σήμερα, τα τίμια χέρια σας τελούν τα Ιερά Θυρανοίξια, ουδέν άλλο πιστεύουμε πως είναι, παρά ένα κομματάκι αυτής της καρδιάς του Αγίου. Της μελιζομένης και μη διαιρουμένης καρδιάς του Οσίου Πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου».


Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος συνεχάρη τον ακάματο Προϊστάμενο του Ναού π. Γρηγόριο και τους συνεργάτες του, ευχαρίστησε τον Διοικητή της Σχολής Διαβιβάσεων για την παρουσία του και ευχήθηκε στους πιστούς που κατέκλυσαν τον υπαίθριο χώρο του Ναού «όλοι να έχουμε στραμμένα τα βλέμματά μας στον Τριαδικό Θεό».


ΠΗΓΗ: romfea.gr

Νεότερη Παλαιότερη