Οικονόμου: Όλοι θα έχουν οικονομική στήριξη στην ηλεκτρική ενέργεια

«Στόχος να αποδείξουμε στην πράξη ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των πολιτών και παράλληλα θα συνεχίσουμε μία πολιτική που θα αυξάνει τον πλούτο της

χώρας και θα δημιουργεί απασχόληση και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου

«Σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρική ενέργεια, η στήριξη θα συνεχίζει να υπάρχει, και θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα. Προφανώς και θα υπάρχει παραπάνω στήριξη σε αυτούς που πετύχουν μια περαιτέρω εξοικονόμηση με την ηλεκτροδότηση, αλλά και στήριξη θα υπάρχει και σε αυτούς που δε θα πετύχουν τον στόχο της μείωσης της ενέργειας. Όλοι θα έχουν οικονομική στήριξη στην ηλεκτρική ενέργεια. Το επίδομα θέρμανσης θα είναι αρκετά πιο διευρυμένο ως προς το ύψος του ποσού αλλά και ως προς τα κριτήρια και προσαρμοσμένο βάσει των αναγκών, δηλαδή σε περιοχές που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη μιλάμε για 10-12 φορές μειωμένη τιμή», ανέφερε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο Megaγια τα μέτρα στήριξης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ έδωσε τον “οδικό χάρτη”. Για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών και της ελληνικής κοινωνίας. Για να το πετύχουμε αυτό, έχουν γίνει μία σειρά από κινήσεις. Πρώτα από όλα, υπάρχει ένα πρόγραμμα όσον αφορά στην ηλεκτρική ενέργεια που αρχίζει σιγά σιγά να το υιοθετούν και άλλες χώρες, και αφορά στην άντληση πόρων προς το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για να μπορούν να ενισχύονται οι καταναλωτές αλλά και η συμμετοχή του κρατικού προϋπολογισμού. Δεύτερον, η ανάπτυξη της οικονομίας, η πολιτική του προηγούμενου διαστήματος που διατηρεί την οικονομία μας σε δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες, μας δίνουν την δυνατότητα να κάνουμε παρεμβάσεις ουσιαστικές, αλλά και στοχευμένες, χωρίς να εκτροχιάζεται η οικονομία», διευκρίνισε.

Για τον προϋπολογισμό αλλά και για τις ενισχύσεις στο πετρέλαιο κίνησης ο κ. Οικονόμου είπε πως, « αυτή την ώρα έχουμε στόχο την υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Η δυνατότητά μας να παρέχουμε αυτά τα μέτρα, δεν έγινε τυχαία, δεν συνέβη απλώς. Είναι αποτέλεσμα μία διαχείρισης και μίας προτεραιοποίησης που έχουμε κάνει στην ελληνική οικονομία. Θέλουμε να ενισχύσουμε την επενδυτική βαθμίδα και να κερδίζει επίπεδα στην αξιολόγηση των διεθνών οίκων και να προσεγγίζει ολοένα και κοντύτερα στην ανάπτυξη των επενδύσεων».

«Με πολύ σώφρονα τρόπο έχουμε αποδείξει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει γρήγορα αντανακλαστικά και ενσυναίσθηση. Κάθε καινούρια δυνατότητα που υπάρχει θα αξιολογείται. Η οικονομική ανάπτυξη που πετυχαίνουμε είναι για να βελτιώνουμε την κοινωνία συνολικά», συμπλήρωσε.

«Είναι φυσικό όλοι οι παραγωγικοί κλάδοι να θέλουν πάντα το κάτι παραπάνω. Η αλήθεια είναι ότι στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού υπήρχαν και μόνιμα μέτρα, υπήρχε η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, η μείωση του ΦΠΑ για κάποια αγαθά, υπήρχε κίνητρο για αλλαγή των εργασιακών συνθηκών στις επιχειρήσεις για την μείωση του τέλους επιτηδεύματος», επεσήμανε χαρακτηριστικά για τα μόνιμα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καμία σκιά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων»
Μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις παρακολουθήσεις.

«Υπάρχει μία ξεκάθαρη διαφορά στην προσέγγιση του πώς θα πορευτεί η χώρα στις κάλπες, ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση. Από την στιγμή της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, κάναμε 3 πράγματα: αναλάβαμε την ευθύνη της εξέλιξης αυτής της υπόθεσης και αναλάβαμε και την πολιτική ευθύνη. Ταυτόχρονα δεσμευτήκαμε να κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση», είπε σχετικά.

«Η δεύτερη προσέγγιση, αυτή της αντιπολίτευσης, είναι ότι αυτή η νόμιμη επισύνδεση πρέπει να μας αποσυνδέσει από όλα τα υπόλοιπα ζητήματα της κοινωνικής ζωής. Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία του απορρήτου έχουμε δώσει απαντήσεις και αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να γίνουν «φέιγ βολάν» στον δημόσιο διάλογο. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θα επιδοθεί σε μία διαδικασία παραγωγής θεάματος μέσα από αυτή τη διαδικασία», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Τέλος, αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις, σχολιάζοντας πως, «απαντάμε και θα απαντήσουμε με την ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητα που μας δίνει τη δυνατότητα η όλη πολιτική που έχουμε εφαρμόσει το προηγούμενο διάστημα να έχουμε. Η επιρροή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην διεθνή σκηνή, η ισχύς της διεθνούς διπλωματίας και του διεθνούς δικαίου, η ενότητα του λαού μας απέναντι σε αυτά τα θέματα και η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος μας δίνει δύναμη. Οφείλουμε να είμαστε ενεργοποιημένοι και να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση, Η Ελλάδα δεν έχει λόγους να φοβάται, έχει λόγους να παρατηρεί προσεκτικά, να είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή».

«Ψύχραιμα αποφασιστικά και ανυποχώρητα θα αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις και να μην αφήνουμε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας μας», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη