Τραγωδία στην Καμπότζη: 11 μαθητές νεκροί από ναυάγιο σε ποταμό

Έντεκα παιδιά έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη το βράδυ στο ναυάγιο του σκάφους στο οποίο επέβαιναν στην Καμπότζη και τρεις άνθρωποι, οι δύο

ιδιοκτήτες του και χειριστής του ηλικίας 15 ετών, συνελήφθησαν, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Το μικρό σκάφος, το οποίο μετέφερε παιδιά ηλικίας 12 ως 15 ετών που επέστρεφαν από μάθημα αγγλικών, βυθίστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στον ποταμό Μεκόνγκ, στην επαρχία Κάνταλ, στη νοτιοανατολική Καμπότζη, σε απόσταση περίπου πενήντα μέτρων από την όχθη του ποταμού.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην γενική αστυνομική διεύθυνση του Κάνταλ για ανάκριση, δήλωσε στο AFP ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Αμ Του. “Μπορεί να τους ασκηθεί δικαστική δίωξη. Εξετάζουμε τις κατηγορίες που μπορούν να τους απαγγελθούν”, σημείωσε.

Οι αρχές σταμάτησαν σήμερα το πρωί τις έρευνες για επιζώντες με τον τελικό απολογισμό του ναυαγίου να ανέρχεται σε 11 νεκρούς και σε 4 διασωθέντες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται δύο χειριστές του σκάφους και δύο μαθητές.

Δυστυχήματα όπως αυτό σημειώνονται συχνά στην Καμπότζη όπου ο κόσμος που ζει δίπλα σε ποτάμια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις μετακινήσεις με πλωτά μέσα. Η κυβέρνηση προειδοποίησε πρόσφατα τους κατοίκους για άνοδο της στάθμης του Μεκόνγκ λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη