Σεπόλια: Ερευνα των αρχών και για τα αδέρφια της 12χρονης

Σεπόλια: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα υπόλοιπα παιδιά – Τι υποστήριξε η 37χρονη

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να διερευνηθεί και να διαπιστωθεί το εάν και αλλά παιδιά της οικογένειας έχουν πέσει θύματα βιασμού ή μαστροπείας. Παράλληλα, δόθηκε παραγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες να διενεργήσουν ανάλογη έρευνα.

Τι είπε στην απολογία η μητέρα

Νωρίτερα, προφυλακίστηκε η 37χρονη μητέρα της 12χρονης η οποία αρνείται κατηγορηματικά την διακεκριμένη μαστροπεία που της αποδίδεται.

«Ο Ηλίας Μίχος εμφανιζόταν ως ένας άνθρωπος καλοσυνάτος απέναντι στα παιδιά τα οποία συχνά τα κερνούσε παγωτό και πορτοκαλάδες. Η κόρη μου όσο εργαζόμουν στο κατάστημα του αλλά και όταν είχα σταματήσει πήγαινε περιστασιακά στο μαγαζί του Ηλία Μίχου όπου καμία τον βοηθούσε σε κάποια ελαφριά δουλειά κι εκείνος της έδινε χαρτζιλίκι. Όλα αυτά νομίζαμε ότι τα έπραττε από καλοσύνη. Με αυτό τον τρόπο, είχε την εμπιστοσύνη της οικογένειας μας» είπε η 37χρονη.

Η ίδια περιέγραψε πως έμαθε από την κουνιάδα της για όσα συνέβαιναν στο παιδί της. «Με κάλεσε έντρομη και μου ανέφερε ότι βρήκε στο κινητό τηλέφωνο της κόρης μου μηνύματα που είχε αποστείλει στον Ηλία Μίχο, τα οποία είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο και οτι η κόρη μου είχε αποστείλει στον Ηλία Μίχο γυμνές φωτογραφίες και βίντεο. Μόλις άκουσα όσα μου είπε η νύφη μου κυριολεκτικά τρελάθηκα. Έστειλα μήνυμα στον Ηλία Μίχο και τον ρώτησα αν έχει στείλει μηνύματα στην κόρη μου και ο ίδιος το αρνήθηκε. Βλέποντας τα χυδαία μηνύματα που ο ίδιος είχε αποστείλει στην ανήλικη κόρη μου κυριολεκτικά πάγωσα και σοκαρίστηκα. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ και θυμός μου που την επόμενη ημέρα του απέστειλα μηνύματα στο messenger και τον αποκαλούσα παιδεραστή» υποστήριξε η κατηγορούμενη.

Όπως εξήγησε, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της ζήτησαν να μην αναφέρει τίποτα μέχρι να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα για να μην αντιληφθεί ο κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος ότι υπάρχει καταγγελία σε βάρος του. «Σε επικοινωνία που είχα με την κόρη μου τη ρώτησα τι είχε συμβεί και μου είπε ότι κάποια ημέρα που ήταν στο κατάστημα του Ηλία Μίχου κατέβηκε στο υπόγειο να βοηθήσει σε κάτι και εκείνος τη βίασε και την εξανάγκασε να πάει και με άλλους άνδρες περίπου 10 στον αριθμό» είπε η 37χρονη και συμπλήρωσε ότι ο 53χρονος προσπάθησε να διεισδύσει στην οικογένεια της.

Σε συνάντηση με τη σύζυγο του Ηλία Μίχου, η 37χρονη υποστήριξε ότι εκείνη της ζήτησε να μη μιλήσει στις Αρχές. «Σαν γυναίκα προς γυναίκα άφησε με να σε βοηθήσω γιατί γνωρίζω ότι έχεις οκτώ παιδιά» μου είπε και μου έδωσε 100 ευρώ. Εγώ δεν της είπα ότι είχα ήδη προβεί σε καταγγελία. Μου ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να καταστραφούν δύο οικογένειες. Μετά από ́ 3-4 ημέρες, της έστειλα εκ νέου μήνυμα όπου της ζητούσα εκατό ευρώ και πράγματι η ίδια μου είπε να συναντηθούμε. Στην συνάντησή μας αυτή, μου έδωσε άλλα εκατό ευρώ ως οικονομική βοήθεια. Πριν φύγω από την συνάντησή μας, μου πρότεινε να πάμε σε έναν δικηγόρο και να υπογράψω ένα χαρτί ότι δεν θα προβώ σε καταγγελία ενώ εκείνη θα μου έδινε μία καλή αποζημίωση, για να μην καταστραφούν δύο οικογένειες».

Η 37χρονη παραδέχθηκε ότι έστειλε μήνυμα και στον Ηλία Μίχο προκειμένου να της δώσει 100 ευρώ στο φούρνο τα οποία τα παρέλαβε, αλλά -όπως είπε- όλα έγιναν υπό την καθοδήγηση της αστυνομίας για να μην υποπτευθεί ο Ηλίας Μίχος ότι είχε προβεί σε καταγγελία.

«Στις καταθέσεις της η ίδια η κόρη μου δηλώνει ότι εμείς η οικογένεια της δεν είχαμε καμία γνώση για όσα συνέβαιναν και για τη βάναυση κακοποίηση της. Η ίδια είχε βρει μηχανισμούς απόκρυψης των συνομιλιών της γεγονός που καταδεικνύει ότι ουδεμία γνώση είχα εγώ και η οικογένεια» καταλήγει η 37χρονη.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ