Σεπόλια – Ψυχίατρος Σούρας: «Πίσω από κάθε παιδί ψάξε γονιό»

Ένα κορίτσι μόλις 12 ετών από τα Σεπόλια έπεσε θύμα ενός 53χρονου και του αρρωστημένου μυαλού του – Το απόγευμα της Τετάρτης συνελήφθη και η μητέρα

του ανήλικου κοριτσιού, με βασική κατηγορία τη διακεκριμένη μαστροπεία 

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, με τη μητέρα της και τον 53χρονο Ηλία Μίχο να κατηγορούνται από τις Αρχές.

Για την υπόθεση μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα Mega» ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη και ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Βασίλης Χρονόπουλος.

«Βρέθηκαν πολλά εμβάσματα των 25 και 30 ευρώ στο λογαριασμό της μητέρας» ανέφερε ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Σημείωσε πως γίνονται έρευνες παράλληλα για να διαπιστωθεί εάν έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, εάν υπάρχει κύκλωμα και ποιοι ήρθαν σε επαφή με τη 12χρονη. Μάλιστα, ερευνάται και το οπτικό υλικό που φέρεται να έχει καταγράψει τον 53χρονο να πηγαίνει σε «οίκο ανοχής» με το ανήλικο κορίτσι, μετά από σχετική καταγγελία.

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Βασίλης Χρονόπουλος, τόνισε πως με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει η ύπαρξη κυκλώματος, ενώ ερωτηθείς για τον ρόλο της μητέρας είπε πως από την αρχή ο 53χρονος είχε καταθέσει τον ενεργό ρόλο της.

Σχετικά με την πρώτη επαφή του 53χρονου και της 12χρονης, ο κ. Χρονόπουλος εξήγησε πως η μητέρα της ανήλικης καθάριζε το μίνι μάρκετ που διατηρούσε στον Κολωνό. Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή και των άλλων παιδιών της οικογένειας, ο δικηγόρος ξεκαθάρισε πως δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα.

«Δεν νοείται να μην γνωρίζω που είναι το 12χρονο κορίτσι μου, όχι κάθε ώρα, κάθε λεπτό» δήλωσε χαρακτηριστικά η κλινική ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη. Τόνισε πως αυτό που την ενδιαφέρει να ακουστεί πάνω απ’ όλα είναι πώς μπορεί να υπάρξει ένα υγιές κλίμα και μια επικοινωνία μεταξύ γονέα και παιδιού μέσα στην κοινωνία.

«Πραγματικά φοβάμαι και πιστεύω πως είναι πολύ βαθιές και ανεξίτηλες οι πληγές της 12χρονης» προσέθεσε η ψυχολόγος.

«Πίσω από κάθε παιδί ψάξε γονιό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας. «Αυτή η ιστορία δεν περιλαμβάνει μόνο γονιό, περιλαμβάνει σεξουαλικές διαστροφές, περιλαμβάνει έγκλημα παιδικών σωμάτων και ψυχών και πάνω απ’ όλα περιλαμβάνει ευθύνη και όχι μόνο της μάνας που έχει τη μεγαλύτερη αλλά ολόκληρης της οικογένειας» συμπλήρωσε ο κ. Σούρας.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη