Απεργία 9/11: Ποιες πτήσεις αλλάζουν ή ακυρώνονται

Αύριο, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στις πτήσεις λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της

ΓΣΕΕ.

Απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, με τη ΓΣΕΕ να έχει εξαγγείλει απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Όπως έγινε γνωστό μέχρι στιγμής, στην απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετέχουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και τα ταξί και τα πλοία αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στη γενική απεργία επηρεάζονται και οι πτήσεις. Αρκετές αεροπορικές εταιρείες ανάμεσά τους η AEGEAN και η Olympic Air. Οι δυο εταιρείες ανακοίνωσαν ποιες πτήσεις τους θα ακυρωθούν και ποια δρομολόγια θα αλλάξουν ώρα λόγω της 6ωρης στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος και της 24ωρης στάσης εργασίας της ΟΣΥΠΑ.

AEGEAN και Olympic Air ανακοίνωσαν ότι αύριο, Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, μέρα της 24ωρης απεργίας, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν οι στάσεις εργασίας ΕΕΕΚΕ και ΟΣΥΠΑ, θα προβούν συνολικά σε ακυρώσεις 50 πτήσεων καθώς και σε τροποποιήσεις 42 δρομολογίων, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού δικτύου τους.

Δεμένα τα πλοία σε όλη τη χώρα αύριο

Υπενθυμίζεται ότι ναυτεργατικά σωματεία αναμένεται να πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο λιμάνι απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό για περιφρούρηση της απεργίας.

Η ΠΝΟ, σε ανακοίνωσή της, ζητεί την έγκαιρη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ανανέωση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ιδιαίτερο βάρος στις ΣΣΕ των φορτηγών πλοίων, που έχουν να ανανεωθούν από το 2010 και ταυτόχρονα τον συνεχή έλεγχο της πιστής τήρησης και εφαρμογής των συμβάσεων και της κείμενης νομοθεσίας.

Επίσης ζητά την κατάργηση του Ν. 4150/2013 με τον οποίο μειώθηκαν οι οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων και την επανεξέταση των συνθέσεων των ταχυπλόων, με ρητή πρόβλεψη και καθιέρωση διπλών πληρωμάτων, ώστε να τηρούνται πιστά τα όρια και οι ώρες απασχόλησης.

Τέλος, απαιτεί τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση και καταπολέμηση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, με ταυτόχρονη καθιέρωση πάγιου συστήματος οικονομικής ενίσχυσης και προστασίας των ανέργων ναυτικών με άμεση αύξηση του προβλεπόμενου επιδόματος ανεργίας και εξασφάλισης δωρεάν περίθαλψης στους ίδιους και στις οικογένειες τους.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη