Μικρά παιδιά κάνουν… ναργιλέ – Δύο ανήλικοι στο νοσοκομείο

Λάρισα: Χώροι, που διαθέτουν ναργιλέδες, στην περιοχή και ειδικότερα σε κεντρικό

δρόμο της συνοικίας, εδώ και καιρό προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε νόμιμους, αλλά και ανήλικους θαμώνες τους

Το larissanet.gr φέρνει στο φως περίεργες και παράνομες καταστάσεις, που συμβαίνουν καθημερινά, πια, στην Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και συγγενών, παιδιά έχουν υποστεί λιποθυμικά επεισόδια, μετά από… κάπνισμα ναργιλέ, σε καφετέριες και άλλους χώρους, που λειτουργούν στην περιοχή της συνοικίας.

Πιο συγκεκριμένα, δυο περιπτώσεις, τουλάχιστον νεαρών παιδιών, από έως 14 χρονών έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λάρισας, μετά από κάπνισμα ναργιλέ με λιποθυμικό επεισόδιο, ενώ άλλα τέσσερα τουλάχιστον, παιδιά, λιποθύμησαν, επίσης μετά από χρήση ναργιλέ, χωρίς να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε κάποια σοβαρότερη και δυσάρεστη συνέπεια, εκτός της ολιγοήμερης νοσηλείας τους με αναπνευστικά προβλήματα, στο νοσοκομείο, για τα παιδιά αυτά, αλλά, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αύριο, ή τις μακροχρόνιες συνέπειες τέτοιων «δράσεων».

Ανάστατοι γονείς και οικογένειες των παιδιών, σε περιοχή της συνοικίας της Νέας Σμύρνης, μιλάνε για την ασυδοσία καταστημάτων καφέ και όχι μόνο στην περιοχή τους, που επιτρέπουν το κάπνισμα ναργιλέ, έναντι 1,5 ευρώ!, σε ανήλικα άτομα, παρά το καταδικαστέο και παράνομο της ύπαρξης τέτοιων πράξεων… Οι γονείς και ένοικοι της περιοχής, ανησυχούν γι’ αυτό και ζητούν τις νόμιμες ενέργειες, που θα σταματήσουν την συγκεκριμένη κατάσταση, εις βάρος της υγείας των παιδιών τους, σχολιάζει το larissanet.gr.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη