Μητσοτάκης: Θα απαγορεύσουμε με νόμο τις παράνομες παρακολουθήσεις

«Αναγνωρίζω ότι στην Ευρώπη έχουμε θέμα όσον αφορά τις τις

παρακολουθήσεις. Το παράνομο λογισμικό δεν είναι μόνον ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κοινό πρόβλημα της Ευρώπης, χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα παράνομα προγράμματα παρακολουθήσεων, κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg, από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, όπου συμμετέχει στην Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα COP27.

«Αναγνωρίζω ότι στην Ευρώπη έχουμε θέμα όσον αφορά τις τις παρακολουθήσεις. Το παράνομο λογισμικό δεν είναι μόνον ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό, αλλά επιδιώκω μέσα στον επόμενο μήνα η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει τις παράνομες παρακολουθήσεις και τα παράνομα συστήματα παρακολούθησης», ανέφερε ο χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων.

Αναφορικά με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «οτιδήποτε κάνουμε θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά υγιές». «Tα καταφέραμε μόνο και μόνο γιατί συνδυάσαμε υψηλή ανάπτυξη με λογική δημοσιονομική πολιτική» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το τρίπτυχο οικονομία- ενεργειακή κρίση – ακρίβεια.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Bloomberg σχετικά με την επιρροή μια ενδεχόμενης αλλαγής στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό σημείο. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός συνεργάτης των Ηνωμένων Πολιτειών σε ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο σημείο του κόσμου και δεν πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει».

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη