Σκυλακάκης: Επί ΣΥΡΙΖΑ σε πλειστηριασμό το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού

«Η λέξη υποκρισία, τριγυρίζει στο μυαλό μου», ανέφερε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στον πλειστηριασμό του

σπιτιού της δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού

Οι πλειστηριασμοί θα είναι ένα από τα κυρίαρχα θέματα που θα απασχολήσουν τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν ήδη αναφερθεί στους πλειστηριασμούς.

Την απάντηση έδωσε ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, και απευθυνόταν κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα πω το όνομα της κυρίας που είχε αυτή την εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία και περιπέτεια. Αλλά έψαξα πότε αυτή η υπόθεση βγήκε στο προσκήνιο. Πότε; Πότε βγήκε το σπίτι της κυρίας αυτής -πρώτη κατοικία- στον πλειστηριασμό;», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Και συνέχισε: «Ανοίγω τη σχετική ιστοσελίδα, που είναι δημόσια πληροφορία, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παρά μόνο δημόσιες πληροφορίες σε αυτό το θέμα, και βλέπουμε: Ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού, 20.03.2019, τη 12η ώρα και 11 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Στις 20.03.2019 ποια κυβέρνηση υπήρχε; Θα μου θυμίσετε; Ποια κυβέρνηση ήταν που βγήκε το σπίτι της κυρίας αυτής σε πλειστηριασμό; Πρώτη κατοικία. Ποια κυβέρνηση υπήρχε; Με ποιανού νομοθεσία βγήκε στον πλειστηριασμό; Με ποιανού τη νομοθεσία βγήκε; Δεν θα πω τι είναι αυτό. Να πηγαίνει δηλαδή και στο σπίτι της κυρίας και να λες “τι φοβερό πράγμα που συνέβη είναι αυτό”, όταν με δική σου κυβέρνηση και με δική σου νομοθεσία βγαίνει το σπίτι στον πλειστηριασμό. Δεν θα πω τι είναι. Αν και η λέξη υποκρισία, τριγυρίζει στο μυαλό μου».

Είχε προηγηθεί η γενική εισηγήτρια και Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου που κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με ευθύνη της πλειστηριάζονται για λίγες χιλιάδες ευρώ, πρώτες κατοικίες.

«Τόσο στον εξωδικαστικό μηχανισμό όσο και στον πτωχευτικό, με την άρνησή σας να ρυθμίσετε ριζικά τα χρέη προς το Δημόσιο, με την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, με την ασυδοσία στη λειτουργία funds και εισπρακτικών, η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους έχει περιοριστεί στην επιθετική στρατηγική μέτρων εκτέλεσης κατά της περιουσίας των αδύναμων πολιτών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται συλλήβδην ως στρατηγικοί κακοπληρωτές», είπε η Έφη Αχτσιόγλου και προσέθεσε: «Έχετε κι εδώ δημιουργήσει μια οριακή συνθήκη. Πλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες ακόμη και για οφειλές λίγων χιλιάδων ευρώ, για ευτελή ποσά. Είδαμε τι έγινε στο σπίτι της κυρίας Κολοβού».

«Την ίδια ώρα», επέμεινε η κυρία Αχτσιόγλου, «βλέπουμε στελέχη της ΝΔ να κερδοσκοπούν προσωπικά όπως ο κ. Πάτσης. Που αγόραζε “κόκκινα δάνεια” κοψοχρονιά για να πλουτίζει από τη δυστυχία συμπολιτών μας. Και παράλληλα επιβραβευόταν με απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ, ενώ περισσότερα από 7 δισ. έχουν δοθεί σε απευθείας αναθέσεις».

Σχετικά με το σχέδιο «Ηρακλής», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τον φόβο να εγγραφούν στο δημόσιο χρέος οι εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου που έδωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηρακλής», αυξάνοντάς το σε απόλυτο νούμερο έως και κατά 18,7 δισ. ευρώ.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη