Ρουμανία: 50χρονος Λαρισαίος ο νεκρός στο δυστύχημα με το λεωφορείο

Στο τροχαίο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι επέβαιναν πολίτες από τη Λάρισα, το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη

Τις χριστουγεννιάτικες γιορτές είχαν κλείσει να περάσουν στην Ρουμανία περίπου 50 Έλληνες. Δυστυχώς, την ώρα που έφτασαν στο Βουκουρέστι, μετά από ένα πολύωρο ταξίδι, το τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε πάνω σε πινακίδα σήμανσης. Αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, και όπως επιβεβαίωσε στο larissanet.gr ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου που μίσθωσε το λεωφορείο, ήταν να χάσει τη ζωή του ένας Λαρισαίος, και να διασωληνωθεί μια γυναίκα 30 ετών. Επίσης σε σοβαρή κατάσταση είναι άλλο ένα άτομο.

Η πενθήμερη εκδρομή στη Ρουμανία με άφιξη το Βόλο

Το «εφιαλτικό» ταξίδι ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης (22/12) από το Βόλο. Λαρισαϊκό ταξιδιωτικό πρακτορείο, μίσθωσε λεωφορείο από ταξιδιωτικό πρακτορείο στο Βόλο για πενθήμερη εκδρομή στη Ρουμανία.

Το λεωφορείο ξεκίνησε την Πέμπτη από το Βόλο με 6 επιβάτες, σταμάτησε στη Λάρισα όπου επιβιβάστηκαν 24 άτομα και έκανε μια τελευταία στάση στη Θεσσαλονίκη για να πάρει άλλους 17 επιβάτες.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το λεωφορείο έφτασε στο Βουκουρέστι και σε κεντρικό δρόμο της πόλης, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, συγκρούστηκε με μπάρα ελέγχου ύψους των οχημάτων, με αποτέλεσμα αυτή να καταρρεύσει και να καταπλακώσει την οροφή του λεωφορείου.

Ένας νεκρός – μια διασωληνωμένη

Τραγικός απολογισμός του τροχαίου ήταν ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και να τραυματιστούν συνολικά 24 άτομα. Από αυτούς, μια γυναίκα 30 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε νοσοκομείο του Βουκουρεστίου ενώ άλλο ένα άτομο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Οι υπόλοιποι επιβάτες που ήταν καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της πόλης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Παρασκευή στα Μέσα Ενημέρωσης ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτρείου κ. Γιάννης Μπατζιόλας, λεωφορείο αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα από το Βόλο για να παραλάβει και να μεταφέρει στην Ελλάδα όσα άτομα το επιθυμούν.

Τουλάχιστον άλλα 6 ατυχήματα στο σημείο

Ο κ. Μπατζιόλας δήλωσε επίσης στα Μέσα πως ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου είπε στις αρχές πως ακολούθησε τις συντεταγμένες του gps για να πάει στο «Παλάτι του Λαού» και έφτασε στη γέφυρα όπου ακολούθησε η σύγκρουση με την μπάρα. «Διαβάζοντας και μιλώντας με συναδέλφους από το Βουκουρέστι έχουν γίνει εφτά παρόμοια δυστυχήματα τους τελευταίους μήνες στο ίδιο ακριβώς σημείο», τόνισε επίσης ο κ. Μπατζιόλας.

Παράλληλα πρόσθεσε πως ο οδηγός δεν είχε μεγάλη εμπειρία από ταξίδια στο εξωτερικό ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ύπαρξη δεύτερου οδηγού στο λεωφορείο, απάντησε πως αυτός υπήρχε μέχρι τα σύνορα.

Ο κ. Μπατζιόλας επεσήμανε πως οι πληροφορίες από τη Ρουμανία «έρχονται με το σταγονόμετρο» ενώ σήμερα κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το τραγικό αυτό δυστύχημα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Για το δυστύχημα αναφέρθηκε χθες με ανακοίνωση του και το Υπουργείο Εξωτερικών:

«Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, σήμερα, σημειώθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα, δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό.

Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε.

Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες.

Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση».

Πηγή. ...
Νεότερη Παλαιότερη