Βασιλιάς Κάρολος: Τα πρώτα χαρτονομίσματα με το πορτρέτο του

Η Τράπεζα της Αγγλίας παρουσίασε τα πρώτα χαρτονομίσματα με τον βασιλιά Κάρολο. Θα κυκλοφορήσουν από τα μέσα του 2024.

Η Τράπεζα της Αγγλίας παρουσίασε τα πρώτα χαρτονομίσματα με τον βασιλιά Κάρολο. Τα χαρτονομίσματα θα αντικαταστήσουν σταδιακά εκείνα με τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ Β’, και θα κυκλοφορήσουν από τα μέσα του 2024.

Τα νέα χαρτονομίσματα των 5, 10, 20 και 50 λιρών απεικονίζουν το πορτρέτο του Καρόλου στο μπροστινό μέρος, καθώς και μια φωτογραφία του σε ένα διαφανές παράθυρο ασφαλείας.

«Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή, καθώς ο βασιλιάς είναι ο δεύτερος μονάρχης που εμφανίζεται στα τραπεζογραμμάτια μας. Οι άνθρωποι θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτά τα νέα χαρτονομίσματα απο το 2024», δήλωσε ο διοικητής της τράπεζας της Αγγλίας Αντριου Μπειλι.

Η βασίλισσα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τραπεζογραμμάτια της Τράπεζας της Αγγλίας το 1960. Τα παλαιότερα χαρτονομίσματα με την Ελισάβετ δεν θα καταργηθούν κι έτσι τα διαφορετικά σχέδια θα συνυπάρχουν στην αγορά. Προκειμένου να μειωθεί το περιβαλλοντικό κόστος, η Τράπεζα της Αγγλίας, μετά από προτροπή του Παλατιού, θα αντικαταστήσει μόνο τα φθαρμένα υπάρχοντα χαρτονομίσματα.


Πηγή... ...
Νεότερη Παλαιότερη