Ξέφυγαν οι Τούρκοι: Σφαγή η Τριπολιτσά, θα πάμε στο διεθνές δικαστήριο

Ανιστόρητες και επικίνδυνες δηλώσεις στην Τουρκία με σκοπό την αμαύρωση των ελληνικών αξιών και ιστορίας

Σε νέες απειλές κατά της Ελλάδας προσφεύγει η Τουρκία η οποία αυτή τη φορά και μετά από δυο πλέον αιώνες, κάνει λόγο για εγκλήματα από την χώρα μας κατά την άλωση της Τριπολιτσάς.

Στον απίστευτο ισχυρισμό τους οι Τούρκοι αναφέρουν ότι δεν θα διστάσουν μάλιστα να προσφύγουν στη διεθνή Δικαιοσύνη για το θέμα.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, «το έγκλημα της Ελλάδας κατά της ανθρωπότητας, που μετέτρεψε την εξέγερση του 1821 κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε σφαγή περισσότερων από 50.000 Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών στην Τρίπολη, θα οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

Η εφημερίδα αναπαράγει και δηλώσεις του Ιρφάν Τατλίογλου, προέδρου της Τουρκμενικής Ένωσης Γιορούκ του Τουρκικού Κόσμου, που δήλωσε ότι «έχουν λάβει υποστήριξη από τα κόμματα στην τουρκική εθνοσυνέλευση και από την Τουρκική Ιστορική Εταιρεία».

Ο ίδιος κάνει λόγο για απάνθρωπη σκληρότητα της Ελλάδας, η οποία, όπως τονίζει, γιόρτασε την 200ή επέτειο της «σφαγής» ως ημέρα τιμής, ενώ παράλληλα, απείλησε ότι θα φέρει το «θέμα» στην ημερήσια διάταξη.

«Θα μετατρέψουμε τις πληροφορίες και τα έγγραφα της σφαγής σε φάκελο και βιβλίο, θα τα παρουσιάσουμε στα διεθνή δικαστήρια και θα φέρουμε στο φως ότι πρόκειται για γενοκτονία, θηριωδία και σφαγή», δήλωσε τέλος ο Ιρφάν Τατλίογλου.


Πηγή... ...
Νεότερη Παλαιότερη