Ευρωκοινοβούλιο: Η Καϊλή και τα πρόσωπα που ερευνώνται για δωροδοκία

Αρκετοί φαίνεται πως είναι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των δωροδοκιών Ευροβουλευτών από το Κατάρ

Σάλος έχει ξεσπάσει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις πληροφορίες για δωροδοκίες Ευρωβουλευτών από το Κατάρ, με την υπόθεση να λαμβάνει διαστάσεις μεγάλου σκανδάλου.

Η είδηση πως η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής κρατείται για εμπλοκή της σε υπόθεση διαφθοράς έσκασε σαν «βόμβα» το βράδυ της Παρασκευής. Ακολούθησε η διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αλλά και από τους Ευρωσοσιαλιστές, με την ίδια να περνά τη νύχτα στο κρατητήριο, σύμφωνα με βελγικό ΜΜΕ.

Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα μάλιστα σε ανάρτηση της σχετικά με την υπόθεση ανέφερε ότι υπάρχει συνεργασία με τις αρχές για την απονομή δικαιοσύνης.

Φαίνεται όμως πως στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότερα πρόσωπα. Όπως μεταδίδουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης εκτός της Εύας Καϊλή έχουν συλληφθεί άλλα τέσσερα πρόσωπα. Ένα εξ αυτών και ο σύντροφος της κ. Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος ήταν παλαιότερα συνεργάτης του επίσης συλληφθέντος πρώην σοσιαλιστή ευρωβουλευτή (2004-2019), Πιερ Αντόνιο Πανκέρι

Συνελήφθη επίσης ο νεοδιορισθείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Λούκα Βινσεντίνι, ο οποίος επί 11 χρόνια ήταν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC). Το πέμπτο πρόσωπο είναι ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, διευθυντής της ΜΚΟ, «No Peace Without Justice».

Όπως μεταδίδουν όλα τα ΜΜΕ, παράλληλα χθες συνελήφθησαν στο Μπέργκαμο της Ιταλίας η σύζυγος και η κόρη του πρώην Ιταλού Ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Πανκέρι, ο οποίος είναι ο ιδρυτής μιας εκ των ΜΚΟ που ερευνά η βελγική αστυνομία, της «Fight Impunity», η οποία από το 2019 μάχεται κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στο σπίτι του κ. Πανκέρι στις Βρυξέλλες βρέθηκαν 600.000 ευρώ, σύμφωνα με τη «Soir».

Έχει γίνει επίσης γνωστό ότι οι βελγικές αρχές διενήργησαν έρευνα στα σπίτια και τα γραφεία συνεργατών δύο βέλγων ευρωβουλευτών, της Μαρί Αλένα, πρώην υπουργού του Βελγίου και του Μαρκ Ταραμπέλα, οι οποίοι επίσης ανήκουν στην ομάδα των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι αρχές κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σφράγισαν τα γραφεία των βοηθών τους.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, αναφέρει ότι στο επίκεντρο της έρευνας των βελγικών Αρχών βρίσκονται οι ενέργειες του Κατάρ, όπου διεξάγεται αυτή τη στιγμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, FIFA, το οποίο θεωρείται ύποπτο ότι «επηρέασε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα».


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ