Χωρίς «μπόνους επίτευξης στόχων» οι μισοί υπάλληλοι της ΑΑΔΕ

Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η βράβευση οργανικών μονάδων της ΑΑΔΕ για το 2021 και σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι δεν έλαβαν το λεγόμενο

«μπόνους επίτευξης στόχων», όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕ – ΔΟΥ.

«Με τον Ν.4778/2021 η καταβολή των βραβείων επίτευξης στόχων γίνεται εφόσον ο βαθμός επίτευξης των τεθέντων στόχων είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 95% ή συνιστά λόγο ειδικής βράβευσης σύμφωνα με αποφάσεις του διοικητή της ΑΑΔΕ» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ, επισημαίνει πως: «Οι υπάλληλοι που δεν λαμβάνουν το bonus καθολικά υπηρετούν σε ΔΟΥ και είναι αυτοί που εργάζονται κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες με τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης, σε υπηρεσίες που ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν έχει ολοκληρωθεί με συνέπεια να βιώνουν μια δύσκολη και σκληρή καθημερινότητα.

Συχνά έρχονται αντιμέτωποι με επιθέσεις από εξαγριωμένους φορολογούμενους ενώ δέχονται απειλές και μηνύσεις. Ο τρόπος που χορηγήθηκε για άλλη μια φορά το bonus αδικεί αυτούς τους συναδέλφους.

Η διοίκηση της ΑΑΔΕ οφείλει να παρέμβει άμεσα και να θεραπεύσει τους λόγους και τις αίτιές που τόσο μεγάλο ποσοστό συναδέλφων αποκλείονται από την βράβευση. Οι στόχοι πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και όχι ανέφικτοι.

Οι υπεύθυνοι πρέπει να παρακολουθούν και να συντονίζουν την πορεία της επίτευξης των στόχων κατά την διάρκεια του έτους και να παρεμβαίνουν όταν απαιτείται η προσαρμογή τους. Ο βαθμός επίτευξης των τεθέντων στόχων πρέπει να αναπροσαρμοστεί προς τα κάτω. Άλλωστε σύμφωνα με τα πρότυπα αριστείας το 85% πρέπει να αντικαταστήσει το 95%. Οι ειδικές βραβεύσεις δεν πρέπει να δίνονται κατά το δοκούν.

Καλούμε την διοίκηση της ΑΑΔΕ να διορθώσει όλες αυτές τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις που δημιουργούν σε χιλιάδες συναδέλφους μας το αίσθημα της αδικίας και της απογοήτευσης! Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον διοικητή της ΑΑΔΕ και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για να γίνει άρση της μεγάλης αυτής αδικίας».

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη