Ανησυχία ΠΟΥ για την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα

Όπως τόνισε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τόνισε ότι τα αναφερόμενα κρούσματα της νόσου στην Κίνα ενδέχεται να απέχουν πολύ από την

σημερινή πραγματικότητα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των μολύνσεων της Covid-19 στην Κίνα και τόνισε ότι υποστηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στον εμβολιασμό ατόμων που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Ο αριθμός των μολύνσεων έχει εκτοξευθεί πρόσφατα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και οι προβλέψεις υποδηλώνουν ότι η Κίνα ενδέχεται να αντιμετωπίσει μια έκρηξη κρουσμάτων και περισσότερους από ένα εκατομμύριο θανάτους τον επόμενο χρόνο.

«Ο ΠΟΥ ανησυχεί πολύ για την εξελισσόμενη κατάσταση στην Κίνα, με αυξανόμενες αναφορές σοβαρών λοιμώξεων», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Ο Τέντρος τόνισε ότι ο Οργανισμός χρειάζεται πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη σοβαρότητα της κατάστασης, τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και τις απαιτήσεις για υποστήριξη των μονάδων εντατικής θεραπείας για να έχει μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της κατάστασης.

Νωρίτερα σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι έστειλε την πρώτη της παρτίδα εμβολίων BioNTech κατά της Covid-19 στην Κίνα για να χορηγηθεί αρχικά σε Γερμανούς ομογενείς. Πρόκειται για το πρώτο μη κινεζικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού που θα χρησιμοποιηθεί στην Κίνα.

Από την πλευρά του ο Δρ. Μάικλ Ράιαν, υπεύθυνος του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, δήλωσε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στην Κίνα είναι «ανεπαρκή» για μια χώρα τέτοιου μεγέθους, τονίζοντας ωστόσο ότι οι κινεζικές υγειονομικές αρχές έχουν σημειώσει πρόοδο στους εμβολιασμούς κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Προέτρεψε δε το Πεκίνο να εισάγει περισσότερα εμβόλια mRNA.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος του ΠΟΥ τόνισε ότι τα αναφερόμενα κρούσματα της νόσου στην Κίνα ενδέχεται να απέχουν πολύ από την σημερινή πραγματικότητα, καθώς η χώρα πασχίζει να συγκεντρώσει δεδομένα της Covid-19 σε πραγματικό χρόνο.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. ...
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ