Χριστουγεννιάτικη γκάφα από τον Σούνακ: Ρώτησε άστεγο αν εργάζεται

Σε Χριστουγεννιάτικη γκάφα ολκής υπέπεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ κατά την παρουσία του σε συσσίτιο.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας βρέθηκε χθες Παρασκευή (23/12) σε συσσίτιο στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου «πνεύματος» όπου μοίρασε γεύματα σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Ο διάλογος, ωστόσο που είχε με έναν άστεγο ήρθε για να βάλει τέλος στα όποια επικοινωνιακά οφέλη μίας τέτοιας κίνησης. Ο Σούνακ τον ρώτησε, αν εργάζεται στις επιχειρήσεις. Ο άνδρας του απάντησε ότι είναι άστεγος, αλλά ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός δεν σταμάτησε τον άβολο διάλογο.

Συνεχίζοντας τον διάλογο ο Σούνακ αναφέρθηκε στο παρελθόν του στον χρηματοπιστωτικό τομέα ρώτησε τον άνδρα αν «θα ήθελε να ασχοληθεί». Ο άνδρας απάντησε: «Δεν θα με πείραζε, αλλά δεν ξέρω, θα ήθελα πρώτα να περάσω τα Χριστούγεννα».

Μάλιστα ο άνδρας εξήγησε ότι απλά ελπίζει μια φιλανθρωπική οργάνωση να του βρει κάποιο προσωρινό κατάλυμα, ώστε να μην είναι στο δρόμο τα Χριστούγεννα. Η αντιπρόεδρος των Εργατικών, Angela Rayner, περιέγραψε την ανταλλαγή απόψεων ως βασανιστική.

Ο Ρίσι Σουνάκ χρησιμοποίησε την δράση του για να περιγράψει ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί 2 δισεκατομμύρια λίρες για την αντιμετώπιση των αστέγων και του πρόχειρου ύπνου σε βάθος τριετίας.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη