Η Goldman Sachs θα καταργήσει έως και 4.000 θέσεις εργασίας

Η κατάργηση 4.000 θέσεων εργασίας από την Goldman Sachs  θα ισοδυναμούσε με λίγο περισσότερο από το 8% του συνόλου

Η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs ετοιμάζει ένα σχέδιο απολύσεων που μπορεί να επηρεάσει έως και 4.000 θέσεις εργασίας, ανέφερε σήμερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Semafor, λόγω της επιδείνωσης της αμερικανικής οικονομίας αλλά και των απογοητευτικών αποτελεσμάτων στη λιανική τραπεζική.

Η Goldman Sachs αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο, όταν της ζητήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Καλά ενημερωμένη πηγή για το θέμα αυτό επιβεβαίωσε ότι οι αποχωρήσεις θα ήταν «πιθανόν λίγο περισσότερες» από ό,τι συνηθίζει το τραπεζικό ίδρυμα, το οποίο απολύει «1 έως 5%» του εργατικού δυναμικού του κάθε χρόνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η απόφαση λήφθηκε «υπό το πρίσμα της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης», η οποία επιδεινώνεται. Επισήμανε επίσης ότι η τράπεζα είχε προσλάβει μεγάλο αριθμό υπαλλήλων από το 2019, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση κατά 28% του εργατικού δυναμικού της.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Goldman Sachs είχε 49.100 υπαλλήλους. Η κατάργηση 4.000 θέσεων εργασίας θα ισοδυναμούσε με λίγο περισσότερο από το 8% του συνόλου.

Το εύρος των απολύσεων αυτών είναι υψηλότερο από αυτό άλλων επενδυτικών τραπεζών της Γουόλ Στριτ, οι οποίες επίσης άρχισαν μειώσεις προσωπικού τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Morgan Stanley απολύει αυτήν την περίοδο σχεδόν το 2% των υπαλλήλων της, δηλαδή 1.600 ανθρώπους, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Θα πρέπει να μειώσουμε λίγο το μέγεθός μας», είχε δηλώσει στις αρχές Δεκεμβρίου, ο γενικός διευθυντής της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που οργάνωσε η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το Semafor, εκτός από τις μεταβολές στην οικονομική κατάσταση, η Goldman Sachs καταγράφει απογοητευτικές επιδόσεις στη λιανική τραπεζική.

Χρηματοδοτική και επενδυτική τράπεζα από την ίδρυσή της, η Goldman Sachs προσπαθεί εδώ και χρόνια να διαφοροποιηθεί και να αναπτύξει δραστηριότητες που απευθύνονται σε ιδιώτες.

Η Goldman Sachs είχε ιδρύσει, για τον σκοπό αυτόν, τη θυγατρική της Marcus, που δραστηριοποιείται στη λιανική τραπεζική, η οποία προσφέρει, από το 2016, καταναλωτικά δάνεια και προϊόντα αποταμίευσης. Ωστόσο αυτή η νέα οντότητα, η οποία απαιτούσε σημαντικές επενδύσεις, δυσκολεύεται να επιτύχει κερδοφορία.

Η Goldman Sachs είχε συνεργαστεί επίσης, το 2019, στην έναρξη λειτουργίας της πιστωτικής κάρτας Apple Card, για πρώτη φορά στην ιστορία της τράπεζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ... ...
Νεότερη Παλαιότερη