Βild: «Η ατιμασμένη Εύα με το μήλο της διαφθοράς»

Bild: Οι δωροδοκίες και ο πειρασμός των Βρυξελλών σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας 

Με την υπόθεση «QatarGate» στο οποίο πρωταγωνίστρια είναι η Εύα Καϊλή ασχολείται και σήμερα η γερμανική Bild που παρουσιάζει την ελληνίδα πολιτικό με το «μήλο της διαφθοράς» που δάγκωσε, αναφερόμενη βέβαια στα χρήματα που φέρεται να έλαβε από το Κατάρ.

«Ακριβές βίλες, πολλά αυτοκίνητα και ένας φουσκωμένος τραπεζικός λογαριασμός. Απολαμβάνει μία ζωή μέσα στη χλιδή- προφανώς δέχεται δωροδοκίες«, αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας η Εύα Καϊλή διαθέτει έξι σπίτια, τρία αυτοκίνητα και σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ στον λογαριασμό της.

Μάλιστα οι επαφές της πρώην πλέον αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με Ρώσους ολιγάρχες είναι ένα θέμα που εδώ και χρόνια απασχολεί τους Έλληνες πολιτικούς, αναφέρει το δημοσίευμα.

Από το Σαββατοκύριακο η Εύα Καϊλή βρίσκεται υπό κράτηση λόγω καταγγελιών σε βάρος της για διαφθορά.

«Φέρεται πως την δωροδόκησαν σεΐχηδες του Κατάρ. Για το «ευχαριστώ», η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου παρείχε μεγάλη υποστήριξη και κατανόηση για το καθεστώς των σεΐχηδων. Από την αρχή, η κυρία Καϊλή είδε τις Βρυξέλλες ως έναν παράδεισο για να λαμβάνει χρήματα από δωροδοκίες» σημειώνεται σχετικά.

Σε αυτό το πλαίσιο η Bild παραλληλίζει την Εύα Καϊλή με την αντίστοιχη Έυα της Εδέμ θυμίζοντας μία φωτογράφισή της όπου ποζάρε με ένα μήλο.

Στο βίντεο που παραθέτει το γερμανικό μέσο, η κυρία Καϊλή βρίσκεται σε φωτογράφηση για λογαριασμό του περιοδικού «Adore» και αφήνεται στα χέρια του μακιγιέρ και της κομμώτριας, υπό τον τίτλο: «Η Εύα στον κήπο της Εδέμ της ΕΕ» με την ίδια να κρατά ένα μήλο.

Το γερμανικό δημοσίευμα σχολιάζει πως η κυρία Καϊλή εκπροσωπεί τον πειρασμό στην ιστορία της δημιουργίας του κόσμου. Η Ελληνίδα πολιτικός δεν θα μπορέσει σύντομα να λάβει στην κατοχή της τα περιουσιακά της στοιχεία: όλοι οι λογαριασμοί της έχουν παγώσει – συμπεριλαμβανομένων και αυτών της οικογένειάς της.

Το ερώτημα είναι, θα φύγει για πάντα η Εύα Καϊλή από τον παράδεισο των Βρυξελλών;

Το δίκτυο της Εύας Καϊλή

Ο 67χρονος Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι συμμετείχε στην υποεπιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα μέχρι το 2019 – και φέρεται ότι έκανε εκστρατεία υπέρ του Κατάρ. Βρίσκεται υπό κράτηση από την Παρασκευή.

Ο 53χρονος Ιταλός Γ.Γ της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC) Λούκα Βισεντίνι βρίσκεται και αυτός υπό κράτηση. Το περίεργο είναι ότι οι τελευταίες αναφορές της συνομοσπονδίας (ITUC) για το Κατάρ ήταν πολύ θετικές.

Ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, επικεφαλής ΜΚΟ που έχει αφοσιωθεί στα ανθρώπινα δικαιώματα στη Μέση Ανατολή φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο της δωροδοκίας στο Ευρωκοινοβούλιο και για το λόγο αυτό βρίσκεται στη φυλακή. Οι βελγικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 59χρονου Βέλγου ευρωβουλευτή το πρωί του Σαββάτου.

Ο 33χρονος σύντροφος της Εύας Καιλή, πατέρας του παιδιού της και κοινοβουλευτικός υπάλληλος, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, βρίσκεται επίσης στη φυλακή ως ύποπτος για διαφθορά.

Αντιδράσεις

Σύμφωνα με τη συνεργάτιδα του γραφείου της Εύας Καϊλή, η οποία μίλησε στην Bild, η Έυα Καϊλή ήταν «τρομοκρατημένη, σοκαρισμένη και θυμωμένη».

Ο αναπληρωτής επικεφαλής και εκπρόσωπος για την Ευρώπη της Ένωσης Φορολογουμένων, Μίχαελ Γέγκερ, έκανε λόγο για πλήγμα για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

«Απαιτούμε διαφάνεια και πλήρη διερεύνηση». Για την ατιμασμένη αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο επισφαλή, γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Δυστυχώς υπάρχουν παντού κακοί άνθρωποι»

Η Καταρίνα Μπάρλει, αντιπρόεδρος στην Ευρωβουλή από την ομάδα των Σοσιαλιστών, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς υπάρχουν παντού κακοί άνθρωποι». Το σκάνδαλο για την δωροδοκία της Ελληνίδας αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου έχει προκαλέσει την οργή πολλών Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Η Άννα Καζίνι, από το κόμμα των Πρασίνων δηλώνει πως η ομιλία της Καϊλή από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου της προκάλεσε μεγάλη έκπληξη: «Μίλησα στην Ολομέλεια αμέσως μετά την ομιλία της Εύας Καιλή για το Κατάρ. Στη ομιλία της ανέφερε τόσο θετικά πράγματα για τη χώρα, που δέχεται – και δικαίως- δριμεία κριτική για τα εργασιακά δικαιώματα, γεγονός που με εξέπληξε ιδιαίτερα», είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ