Μοσχάτο: Ο 50χρονος είχε στήσει εταιρεία πυραμίδα

Μοσχάτο: Όσα είπε η 47χρονη στην απολογία της για τον 50χρονο που βρέθηκε απαγχονισμένος – Τι λέει ο δικηγόρος των θυμάτων του 50χρονου που

είδε πελάτες του να του δίνουν 150.000 ευρώ σε μετρητά χωρίς κανένα παραστατικό

Η 47χρονη, που προφυλακίστηκε για τον απαγχονισμό του 50χρονου στο Μοσχάτοστην απολογία της μίλησε για το ύψος που ήταν τοποθετημένο το μονόζυγο αυτοκτονίας, καθώς όπως υποστηρίζει η θηλιά ήταν σε τέτοιο ύψος που τα πόδια του ασφαλιστή ακουμπούσαν στο έδαφος. Άρα θα μπορούσε αν ήθελε να πατήσει και να στηριχθεί στα πόδια του και να γλιτώσει. Σύμφωνα με την κατηγορούμενη, το επιχείρημα αυτό βασίζεται και στη φωτογραφία που τράβηξαν οι Αρχές όταν εισήλθαν στο σπίτι και είδαν τον 50χρονο κρεμασμένο με το σχοινί στο μονόζυγο.

Η 47χρονη, όπως μετέδωσε το TLive, υποστηρίζει το σενάριο της αυτοκτονίας, τονίζοντας πως δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή και αναγνωρίζει ως λάθος το γεγονός ότι πίεσε ασφυκτικά τον 50χρονο για να της δώσει τα χρήματά της ή να της πει πού τα επένδυσε. Για το καρεκλάκι που βρέθηκε δίπλα στα πόδια του θύματος, η γυναίκα υποστήριξε πως δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από κανέναν και πως η ίδια το έσπρωξε και το έριξε κάτω, όταν πλέον αντιλήφθηκε ότι ο 50χρονος είχε βάλει τέλος στη ζωή του.

«Έχω ισχυρές τύψεις που δεν κατάφερα να το αποτρέψω, αλλά δεν έχω κάνει δολοφονία», είπε ενδεικτικά η γυναίκα.

«Κάλεσα την αστυνομία για να τον σώσω»

Η προφυλακισμένη, καθώς περιέγραφε ό,τι προηγήθηκε, αναφέρθηκε στην Παρασκευή που ενημερώθηκε από τον αδελφό της πως ο 50χρονος είχε χάσει όλα του τα λεφτά. Τον επισκέφθηκε στο μαγαζί του, όπου είδε περίπου 20 άτομα να διαμαρτύρονται σ’ αυτόν επειδή έχασαν τα λεφτά τους. Κάλεσε η ίδια την αστυνομία, όταν οι εξαπατημένοι άρχισαν να τον χτυπούν, μετά τις απειλές προς τον ίδιο. Την επόμενη μέρα πήγε στο σπίτι του θύματος με σκοπό να πάρει τα λεφτά που της χρωστούσε και ο ίδιος δήλωνε μετανιωμένος και αποφασισμένος να αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο 50χρονος της εξομολογήθηκε πως είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει την προηγούμενη μέρα με μια ζώνη, αλλά «ήμουν δειλός και δεν τα κατάφερα».

Δικηγόρος οικογένειας θύματος: «Ενδείξεις για συνεργούς»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος διαψεύδει τα όσα λέει η 47χρονη. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η προφυλάκισή της είναι ενδεικτική του πώς αντιμετώπισαν τις δικαιολογίες της ο ανακριτής και ο εισαγγελέας. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, οι Αρχές εξετάζουν σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο να υπάρχουν συνεργοί στο έγκλημα. Ο νομικός της οικογένειας υποστήριξε στην Τατιάνα Στεφανίδου ότι τις επόμενες μέρες δύο ακόμη άτομα θα κληθούν για εξηγήσεις, καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως η γυναίκα είχε βοήθεια προκειμένου να τοποθετήσει τον 50χρονο με τη θηλιά στο λαιμό.

Πώς έστησε την κομπίνα ο 50χρονος

Οι άνθρωποι που έχουν εξαπατηθεί από τον 50χρονο είναι εκατοντάδες και καταγγέλλουν για χρήματα που έχουν κάνει φτερά. Κάποιοι εξ αυτών έχουν χάσει μικροποσά, κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ στη λίστα των εξαπατημένων είναι και εταιρείες leasing αυτοκινήτων που ουσιαστικά είδαν τα αυτοκίνητά τους να πωλούνται μέσω τρίτου σε ιδιώτες!

Μάλιστα ο Παναγιώτης Διαλινάκης, δικηγόρος θυμάτων, υποστήριξε στο TLIVE ότι υπάρχει υποψία πυραμίδας, την οποία είχε φτιάξει ο 50χρονος ασφαλιστής.

«Ξεκίνησε να εισπράττει μικρά χρηματικά ποσά μέσα από το γραφείο λογιστή που διατηρεί, αλλά ταυτόχρονα άρχισε να ζητά χρήματα για επενδύσεις, κάτι που προφανώς δεν αποτελεί νόμιμη δραστηριότητα. Αυτός αρχικά εισέπραττε μικρά ποσά για να τα επενδύσει. Αυτά τα χρήματα μέχρι σήμερα, δεν ξέρουμε αν τα επένδυσε και πού τα επένδυσε.

Τα χρήματα τα έπαιρνε μετρητά και όχι μέσω του τραπεζικού συστήματος με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Τους έταζε μεγάλη απόδοση τύπου 10%και 20%, μάλιστα υποσχέθηκε σε ιδιώτη απόδοση 50% σε επένδυση. Έχω πληροφορία ότι κάποιος ξεκίνησε να του δίνει χρήματα προς επένδυση από το 2007. Είδα να δίνονται χρήματα, χωρίς κανένα έγγραφο ύψους 140-000-150.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη θυμάτων, επειδή τα προηγούμενα χρόνια τους απέδιδε τα χρήματα. Το μόνο έγγραφο που τους έδινε ήταν μια συναλλαγματική ή μια υπεύθυνη δήλωση. Για μεγάλο διάστημα επέστρεφε τα χρήματα, αλλά φτάσαμε στο 2022 που όπως φαίνεται δημιούργησε ένα τεράστιο χρέος που δεν μπορούσε να καλύψει».

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη