Βορίδης: «Πήγα στην κηδεία του τέως βασιλιά γιατί προσκλήθηκα – Έχουμε κάτι να φοβηθούμε;»

Ο Μάκης Βορίδης ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, κατά την οποία αναφέρθηκε στη χθεσινή κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

«Παρευρέθηκα στην κηδεία του τέως βασιλιά διότι με προσκάλεσαν, δεν εκπροσωπούσα την κυβέρνηση», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι οι τίτλοι ευγενείας δεν αναγνωρίζονται από το ελληνικό Σύνταγμα, ωστόσο «εφόσον αναγνωρίζονται από τις ξένες αρχές, οφείλουμε να το σεβαστούμε».

«Γιατί μας απασχολεί τόσο πολύ το ζήτημα των προσφωνήσεων, έχουμε κάτι να φοβηθούμε… Ανησυχείτε μήπως δημιουργηθούν παλάτια;», αναρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους έτερους καλεσμένους της εκπομπής, Αμαλία Κάτζου και Γιώργο Καραμέρο.

Συνεχίζοντας, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι «δεν γινόταν να μην εκπροσωπηθεί η ελληνική κυβέρνηση, δεδομένου του αξιώματος που κάποτε κατείχε ο τέως βασιλιάς», ενώ «η έννοια της ιδιωτικότητας συνάγεται διότι επιλέχθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες για την τελετή».

«Φτάνουμε να συζητάμε παράλογα πράγματα εξαιτίας των εμμονών της Αριστεράς. Η γελοιότητα και ο παραλογισμός της, αντί να κάνει μια θεμιτή ιστορική συζήτηση, είναι ότι συνδέει τη βασιλεία με τη συγκεκριμένη τελετή», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η κηδεία δεν συνδέεται με την πολιτική αποτίμηση της βασιλείας στην Ελλάδα, αλλά ο θάνατος ενός προσώπου είναι ευκαιρία για την ιστορική του αποτίμηση.

Τέλος, ο υπουργός αναφερόμενος στο ζήτημα της απαγόρευσης της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη για τις επερχόμενες εκλογές, τόνισε ότι «ένα μέλος εγκληματικής οργάνωσης δεν μπορεί να υποδύεται τον αρχηγό».

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ